查看: 4446|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 想問測量,計算機科/工程學,護理學,BBA邊間...

呢幾日邊(幾)間會比較好?
因為我見間間呢幾科D grade都差唔多
回復

grade 差唔多,但人工最好應該係nursing
回復 支持 反對

拿  唔係我賣花讚花香  講真哥句 我都唔想有人同我爭飯食
但係我好中肯咁講 我覺得hku 工程係正宗d 就真係for你專精哥科
理工 city哥d 感覺上好雜 好似咩都讀一餐咁  總之就係識得多但係無樣精

city測量你問大f啦=.= 雖然佢都無心讀
poly nursing都係問大f啦....
回復 支持 反對

for engine only:

真係hku好...

不過hku engine 已經係混合洗衣粉... 要 a-level 至少 1c 1d, 再加多一科as-level / a-level d

其他 u 的 engine 收得好低......

ust 有 2d 1e 已經入到好多engine
city 最少要 a-level 2d
poly 最少要 as: de al: dde
回復 支持 反對

原帖由 adamsteve 於 17-10-2008 00:05 發表
但係我好中肯咁講 我覺得hku 工程係正宗d 就真係for你專精哥科
理工 city哥d 感覺上好雜 好似咩都讀一餐咁  總之就係識得多但係無樣精

city測量你問大f ...

無關係gor wor[[tk_30]]
你推唔推介都係咁多人入ga la...唔通無得揀果時寧願HD,Asso都唔engine 咩
回復 支持 反對

車 入左黎ENGINE未必揀EEE架MA=.=
全世界揀晒CIVIL啦 以為十大基建
證明香港學生睇野都仲係好表面=.=
起所有野 第一野係搞水(樓宇先係) 第二就係搞電
唔通起野真係CIVIL一腳踢晒咩@@

ASSO真係好多呀 多到癲左
回復 支持 反對

原帖由 adamsteve 於 17-10-2008 00:05 發表

city測量你問大f ...

thx
不過HKU距離我太遠....
同埋我係問計算機科/工程學
大F:
City,UST係咪唔睇中英?

回復 支持 反對

ust engine, science 一定唔睇中英....(除非係cut off 啦)

但係city 真係要問professor 好d
city general 係 count 2al  or 1al+2as  (好似hkied)
但係我唔知engine睇唔睇中英
回復 支持 反對

回復 8# 的帖子

姐係你番U果陣問?
回復 支持 反對

原帖由 adamsteve 於 18-10-2008 00:45 發表
車 入左黎ENGINE未必揀EEE架MA=.=
全世界揀晒CIVIL啦 以為十大基建
證明香港學生睇野都仲係好表面=.=
起所有野 第一野係搞水(樓宇先係) 第二就係搞電
唔通起野真係CIVIL一腳踢晒咩@@

ASSO真係好多呀 多到癲左

搞工程都係需要 商界ge人才[[tk_20]]
回復 支持 反對