打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 《RayCity Online》12月1日正式公測

關閉 [複製鏈接]
[[onion_40]]

唔知會唔會出新既新手包或限量版包

PS: 12月24~28  AGS
回復 支持 反對

會啊
糕仔講左啦...
回復 支持 反對

會啊
糕仔講左啦...
jimkkllbbq 發表於 13-11-2009 23:34

咁如果會既話...
真係有新手黎玩 佢地問 1日就40lv...
我地點答^^
回復 支持 反對

因為我地勁loR
但喺我地個個都飛左去帶佢地
佢地覺得我地好好人
就理得我地喺人喺鬼架啦kaka
糕仔話仲會擺埋我地自己錄哥d片入佢個廣告到架
快d搵高手錄啦
整到光線有d知名度先得格
(12月后要叫Raycity online辣,有d唔捨得TIm)
回復 支持 反對

咁如果會既話...
我地點答^^
c73e74 發表於 13-11-2009 23:52

話唔定我地都變埋歷史 XDDD
回復 支持 反對

個人認為官方此舉有逃避過去失敗之意。
「正式公測」…即是否定了過去港服光線玩家作出的一切努力;
把我們所舉辦的活動、經歷的事情,全部歷史都抹去。我們是一隻可重寫光碟嗎?
到底官方這次把一種商品重新包裝後,會否只是新瓶舊酒呢?
或者,其實這次「革命」會否只是刺激人流的一個小宣傳?

固然,官方有作出嘗試是好;但過往多次的經驗都告訴玩家,官方只是三分鐘熱度。
每次有官方活動,不是到GM面前大叫兩句就能不公平地獲得多條虛寶序號;
就是無聊至極點、且依然未派獎的「消費送車」。
每次有Bug,不是等待到影響全遊戲運行,就遲遲不進行DeBug。
每次有資詢意見,不是虎頭蛇尾,就是不了了之。
試問一個「革命」如何回復玩家的信心?

再者,更新內容並不詳盡;只是略略提到更新的車輛型號。
反觀韓服更新,每次都會將新增賽道、季賣商品、DeBug詳情等資料交代得清清楚楚…
是港服官方人手不足、還是官方熱誠不足?
假若問題是前者,為何客服會有大量模範答案能在短時間內提供給予玩家?
假若問題是後者,那到底這次「革命」能維持多久?

By The Way,小弟只是對本次更新作出質疑、和發表個人的看法而已。
本次更新唯一可讚的,是車種更新的確不俗,有多種車輛能吸引大量玩家購買;
但若果上述質疑是成立的話,那玩家所作出的投資也只會是零回報…
我建議各位先行觀察官方態度,再選擇購買點卡與否;
在此勸告各位,三思而後行!
回復 支持 反對

咁如果會既話...
我地點答^^
c73e74 發表於 13-11-2009 23:52

甘答佢我地玩不刪檔封測玩左一年lo~~
回復 支持 反對

甘答佢我地玩不刪檔封測玩左一年lo~~
volongoto 發表於 14-11-2009 09:53

好提議^^
但係...
封測 可來有咁多錢
回復 支持 反對

嘩正呀,好期待可以快D玩........
回復 支持 反對

我新手黎架XDD
回復 支持 反對