打印 上一主題 下一主題
收起左側

[歐美] [加分活動] 歐美 - 最愛歌曲分享

nyan cat 最煩既歌 每次我煩既時候我都對住佢 之後就係洗腦 就會唔煩xd

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
幻。夙 + 20 已被洗

查看全部評分

回復 支持 反對

好鍾意 呢d rap

雖然係耐左小小 但係依然有果種愛意

呢首歌 好優美既(船)律

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
幻。夙 + 40 你都聽幾多唔同type既歌-.-

查看全部評分

回復 支持 反對

聽過最有感覺的英文歌,唱IT'S MY LIFE的時候很感動,歌詞也很有意思

搖滾樂的精髓,聲音很有磁性

Leona Lewis是翻唱的,原版我沒能找到,曲很有意境,唱功也是一絕

評分

幻。夙 + 40 linkin park rock!

查看全部評分

回復 支持 反對

1.Anarchy in the U-Sex pistols

個人感受unk 始祖..簡單既Power chord.令成首歌都好震撼

2.Jump-Van halen

個人感受:中意聽主音結他手彈結他...佢又識彈keyboard..所以好勁..仲有呢首都係好勁既band..個SOLO好正

3.There There-Radiohead

個人感受:首歌好怪異..但係覺得主音唱得好好

評分

幻。夙 + 40 radiohead !

查看全部評分

回復 支持 反對

唔知點講佢 總之好聽~

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
幻。夙 + 20 mv....

查看全部評分

回復 支持 反對

依首歌應該好多人聽過,,因為係transformer 3既主題曲
首歌歌詞好好,linkin park 都幫TF 唱左3首主題曲
黎緊lp會黎香港,有冇人會去睇呢?

個mv幾好笑
首歌都唔錯,britney把聲好甜

依首都係近期比較hit既,enrique仲幾靚仔tim

過左3首,希望版主唔好扣分,純粹想分享,

katy應該都幾多人識,mv中katy仲醜化自已,好好笑,首歌幾輕鬆唔錯

selena 新碟入要既歌,個mv就真係唔係幾好睇,聽都ok

認為don't hold ur breath係佢新碟入面係最好聽既一首

jessie j都錯係近幾紅既新人歌手
首歌歌詞幾有意思

個mv幾有懸念
首歌幾好聽
而且係隊幾唔錯既band
遲下會黎香港開concert

評分

幻。夙 + 40 下次分兩次post有多d樂點唷!

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

很動聽

我個fd叫我聽...真係好好聽^^

聽起來像一個故事

評分

參與人數 1樂點 +38 收起 理由
幻。夙 + 38 感想要長少少唷

查看全部評分

回復 支持 反對

一、Witchcraft
樂隊:Pendulum (英澳)
簡介:2010年由電子搖滾樂隊Pendulum演奏的新曲。據我的分析,這首歌主要講述一個男子從女巫手上救出女子的經過。 (如有錯漏請更正)
個人感想:節奏強勁,與歌詞十分配合。加上電子感十足的音色,是一首值得推薦的音樂之一。

二、Kickstart my heart
樂隊:Motley Cure
簡介:80年代的重搖滾音樂。
個人感想:快節奏、強勁的力量、易記的旋律,正是搖滾音樂的定義。

三、Mad World
歌手:Gary Jules (歌手)、Michael Andrews (鋼琴手)
簡介:
1. 電影Donnie Darko的插曲。
2. Xbox360遊戲Gears of War 3預告片中的音樂。
個人感想:慢節奏,優美的音色,失落的歌詞能形造強烈的傷感氣氛。非常適合在失落的時候聽。

評分

幻。夙 + 40 motley cure 個logo好型棍

查看全部評分

回復 支持 反對

1.Raise Me Up

聽完真係 raise u up

2.
Leave Me Alone - The Veronicas [with lyrics]

3.
Boulevard Of Broken Dreams - Green Day Official Video HD

評分

參與人數 1樂點 +38 收起 理由
幻。夙 + 38 簡介/感想短了些..

查看全部評分

回復 支持 反對