打印 上一主題 下一主題
收起左側

[歐美] [加分活動] 歐美 - 最愛歌曲分享

Adam Lambert - Better Than I Know Myself

近來新歌很喜愛的一首
ADAM 那強勁的聲音 爆發力 早在達人節目上看見
他真的是位超新星

Taylor Swift feat. The Civil Wars "Safe & Sound"

來個LIVE版 1:35 開始
更可以聽到TAYLOR 的演繹精髓
真的超捧!!

Jason Mraz - I Won't Give Up

終於有他的新歌喇
很捧!!!
還真快 登上itunes音樂榜第一名

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
FMK. + 40 好耐無聽lambert既歌!

查看全部評分

回復 支持 反對

Avril Lavigne - Wish You Were Here
- Wish You Were Here

本人一直喜歡她的歌曲, 而在眾多的歌曲裡面, 我最喜歡是這一首了
她的聲線很美, 而且還唱出我許多許多的心聲
說回正題, 這首歌正正是一首唱出我心聲的其中一首歌,
What I'd do to have you here
我該做些什麼才擁有你
以前每一次聽這一首歌, 每一次都哭,

心想著為何不能一起和那些想嘗試放手但卻不想忘記她的日子

想起來,

其實很辛苦呢

Kelly Clarkson - Because Of You

"因為有她
我只相信自己很難信任別人
因為有她
我擔心害怕
我迷失了方向
但她很快的提醒我
我不能哭
因為會成為你眼中的弱者"

對,

不能哭

相信你也知道我是她出現過而令我接觸到這首歌吧~!

因為有她的出現而令我不敢再愛

怕會再被傷害...

Adele - Someone Like You

雖然沒有親身經歷過,

但卻很容易代入歌詞中,

"有時因愛而活,有時卻也因它而受傷"

甚至比親身的經歷還要深刻

另外,

adele的歌聲十分磁性,

讓人感到十分舒服。

希望你喜歡^^

評分

〝細wIN_ + 40 見到你icon就知你一定鐘意佢 anyway, 第2首 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

一、 Rocket - The Wanted
歌曲介紹:
TW是我最喜歡的MUSIC GROUP
係一隊英國BOYBAND
堅持唱LIVE
病左都會照唱 值得敬佩
呢首歌佢地寫黎推動自己 亦可以
鼓勵聽歌既人

(注意: UTUBE版權問題 高KEY左)

二、Iris - Goo Goo Dolls
歌曲介紹:舊歌
但係仍然好有感染力

三、Lullaby - Nickelback
歌曲介紹:
正面鼓勵
失落既時候聽下可能會有幫助~

評分

〝細wIN_ + 40 聽果陣我都感受到果種心情

查看全部評分

回復 支持 反對

一、 The Fergies: "I Won't Give Up" (Jason Mraz Cover)

歌曲介紹 :
We are still the same band, still the same people, still the same YouTube Channel, still making music

http://www.youtube.com/watch?v=-to8UEtJ6A0

感想: 經朋友介紹下聽到呢首歌,發覺真係幾好聽呢幾個人把聲都好夾...而家間唔中就會開youtube尼loop下首歌

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
〝細wIN_ + 20

查看全部評分

回復 支持 反對

1.Boyfriend-Justin Bieber

Justin Bieber嘅歌都係最近暑假先開始留意
我記得係電視廣告聽到Justin Bieber新歌"Boyfriend"高潮位先開始認真去聽
一聽就上瘾了...

2.I Believe-R.Kelly

video出現Mugiel Cotto-I Believe
佢唔係歌手而係運動員黎...唔好搞錯喔...
" I Believe"依首歌其實係我google搵緊我鐘意嘅運動員果時睇到
喜歡原因大致上都係果位"運動員"嘅經歷
再配合首歌&影片所以鐘意左...

3.Mean-Taylor Swift

Taylor Swift都留意佢一段時間
Taylor Swift啲歌都好好聽
節奏唔錯又靚女
SO good!!

評分

〝細wIN_ + 40

查看全部評分

回復 支持 反對