查看: 1669|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 新手3問

關閉 [複製鏈接]
1.6月1日係咪真係重開?
2.rx-7邊個ser可以用game$買?
3.點解無極力子鍵同轉數表?

順手回一個好耐之前關於食彎心的post,耐到唔會找的舊post!(不過,應該無人記得)
食心漂的確是可以,但前題是要有極力子鍵同轉數表,否則會失速/要改車
我記得先前回的是改車的方法,現在順手回埋失速和要有極力子鍵同轉數表的方法!
首先,正向轉軚,
然後,踩極力子,到6000轉鬆開(不失速)/大力踩剎車制(失速)
繼而,在開始擺尾時,反向回軚就可以食到彎心
最後,正向轉軚(轉第2個彎)/轉軚回直線方向(修正行車線)+俾行油加速!
回復

1.6月1日係咪真係重開?
2.rx-7邊個ser可以用game$買?
3.點解無極力子鍵同轉數表?

順手回一個好耐之前關於食彎心的post,耐到唔會找的舊post!(不過,應該無人記得)
食心漂的確是可以,但前題是要有極力子鍵同轉數表,否則會失速/要改車
我記得先前回的是改車的方法,現在順手回埋失速和要有極力子鍵同轉數表的方法!
首先,正向轉軚,
然後,踩極力子,到6000轉鬆開(不失速)/大力踩剎車制(失速)
最後,正向轉軚(轉第2個彎)/轉軚回直線方向(修正行車線)+俾行油加速!

tszyuloveyou 發表於 27-3-2011 11:41 PM

紅字:火星人你好,但請注意這是RayCity而非Level-R
回復 支持 反對

紅字:火星人你好,但請注意這是RayCity而非Level-R
NuclearAsh核灰 發表於 27-3-2011 23:57

再講真車飄移出灣先俾油,我諗架車已經停左了
拖波就點都有,只係可以令架車個引擎轉數更高,更容易令輪胎產生空轉,從而做出飄移效果
而飄移期間,應踏油門令車輪不致失速
回復 支持 反對

再講真車飄移出灣先俾油,我諗架車已經停左了
拖波就點都有,只係可以令架車個引擎轉數更高,更容易令輪胎產生空轉,從而做出飄移效果
飄移期間,應踏油門令車輪不致失速
king56k 發表於 28-3-2011 12:06 AM

紅字一句睇你用邊種方法Drifting

Drifting主要分六種方式...若果係Accel-Off的話..
嚴格黎講一半踩油一半唔踩
因為前半係需要誘發車輛重心轉移以造出甩尾
後半先利用後輪加速進行飄移

Btw, 其實Drifting呢樣野都係純粹Show-Off而已...
要追求實實速度唔該跑Grip啦~~~
比盡佢Drift多幾個圈條呔都已經唔用得烏

**我是分隔線**

其實我覺得你真心左...一睇下面段野已經知樓主對真實汽車冇乜認知
好大機會係頭d上腦者..或者FF王
特別紅字句
首先,正向轉軚,
tszyuloveyou 發表於 27-3-2011 11:41 PM

再者...如果真係好似粗體紅字咁修正出灣
架車Spin-Out左好耐鳥

真正Drifting出灣係維持前輪轉向角度 並據情況調低油門深度
以漸進式減少後輪輸出 控制車體平穩定回復直線行走
回復 支持 反對

Drifting主要分六種方式...若果係Accel-Off的話..
嚴格黎講一半踩油一半 ...
NuclearAsh核灰 發表於 28-3-2011 00:44

多謝補充-.-
回復 支持 反對

多謝補充-.-
king56k 發表於 28-3-2011 12:46 AM

做乜咁既樣:lol
回復 支持 反對

比起食彎心,傳統賽車會用得著,成效並且好大
不過要知道既係,Raycity係一個非現實既賽車遊戲,正如食彎心,大約係有口則問
但心得就係,有時運用食彎心係Raycity,未必會有顯著效果
回復 支持 反對

至於,RX7,,我印象中係只有M幣可以買得到
另外,有人傳聞過U1(越一公司)會代理RCO,
我認為總係有原來,先會有人傳聞有呢件事發生,但又冇實證性規範,只能半信半疑
回復 支持 反對

做乜咁既樣
NuclearAsh核灰 發表於 28-3-2011 00:47

呢到唔係golden
回復 支持 反對

嚴格黎講一半踩油一半 ...
NuclearAsh核灰 發表於 28-3-2011 00:44

系咪差反肽;P
回復 支持 反對