打印 上一主題 下一主題
收起左側

4500求機,有點要求=3=,求LIST

另外問一問ASROCK/ASUS/技嘉,同價位邊個好?
caesar007 發表於 12-8-2012 20:59

其實都差唔多
回復 支持 反對

其實都差唔多
ycl2005191a 發表於 12-8-2012 21:07

有D人話ASROCK 用D料用掂
回復 支持 反對

堅持600W

第二句唔係幾明=3=
caesar007 發表於 12-8-2012 20:56

咪聽佢講-.-第2代I5,姐係2400果D..4500以下要做到跟本唔係問題=.=同埋我樓上條LIST原來流左個DVD機

顯卡都仲係7770黎,只係換左MSI既咁解

CPU:Intel Core i5-2400 (3.1GHz, 6M Cache, LGA 1155, with HD 2000 Graphics) CPU BOX 盒裝
HK$ 1429

MB:ASRock P67 Pro3 P67,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B [B3 Stepping]
HK$ 580

RAM:TEAM Elite TED34096M1600HC11 DDR3 1600MHz 4GB Ram 連散熱片
HK$ 160

DVD: LG GH24NS90 24X DVD Writer /SATA/黑色
HK$ 137

HDD:Hitachi Deskstar HDS721050DLE630 500GB/32MB SATA3 6Gb/s HDD
HK$ 470

VGA:MSI微星 DI-R7770G1 HD7770 DVI/HDMI/DP Armor FAN 1GB GDDR5 顯示卡
HK$ 970

POWER:Cooler Master GX Lite 600W 火牛        HK$ 549

CASE:COOLER MASTER RC-335U-KKN1 Elite 335 (全黑色) 中直立式機殼
HK$ 280

TOTAL:4575
回復 支持 反對

有D人話ASROCK 用D料用掂
caesar007 發表於 12-8-2012 21:09

ASROCK聽講係ASUS既副廠定咩黎=.=
回復 支持 反對

咪聽佢講-.-第2代I5,姐係2400果D..4500以下要做到跟本唔係問題=.=同埋我樓上條LIST原來流左個DVD機

顯卡 ...
s15ooooo 發表於 12-8-2012 21:12

THANK~
回復 支持 反對

顯卡 ...
s15ooooo 發表於 12-8-2012 21:12

I5第二代唔係都係有個2字咩?

即I5 2500 ,I5 2320 I5 2400
回復 支持 反對

I5第二代唔係都係有個2字咩?

即I5 2500 ,I5 2320 I5 2400
caesar007 發表於 12-8-2012 21:16

咁解都得= =

i3根本已經夠推,打機多嗰兩個核心都係多2-3fps
係我就買i3算數
回復 支持 反對

要I3都唔會要2105..貴在HD3000而已

Intel Core i3-2120 (3.3GHz, 3M Cache, LGA 1155, with HD 2000 Graphics) CPU BOX 盒裝        HK$ 919

I3效能就相差無幾,不如平多舊,反正有獨顯,內顯洗乜要咁好
回復 支持 反對

要I3都唔會要2105..貴在HD3000而已

Intel Core i3-2120 (3.3GHz, 3M Cache, LGA 1155, with HD 2000 Graph ...
s15ooooo 發表於 12-8-2012 21:20

@@咁組係13 2120好過Intel Core i5-2400?
回復 支持 反對

@@咁組係13 2120好過Intel Core i5-2400?
caesar007 發表於 12-8-2012 21:22

係
分別唔大
回復 支持 反對