打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手篇-SD基本技巧, 新手必看及對新老手的看法by uioprt

回復 50# dragoonkwok

又係戰...戰鬥啦少年,或:咩咩有鍛鍊開- -
回復 支持 反對

回復  -ChuckY猛虎-

我呢d尉級實力嘅,點敢抽uio哥水
cbats 發表於 2014-3-25 12:42 PM

出尉級實力已經勝過紅星 ,
本神已無地自容,點算!? (・・;)
回復 支持 反對

想當年,我們都無咁幸福
無什麼教學~
全部技術都係自已睇HF的作戰視頻後
自已打下渣古,自己領悟
現在新手要學技術,易得多

我教過幾個朋友打SD
半小後,己經比人話假新...
以前自已日日打都要成個月先覺悟到新技術
細佬就較天才型~
以前小打過我好多都能自已開發,領悟好多新招
個人技術,爆發力比我好
不過意識,控場能力都係要靠經驗
這方面我比他好 (^・・^)
回復 支持 反對

想當年,我們都無咁幸福
無什麼教學~
全部技術都係自已睇HF的作戰視頻後
自已打下渣古,自己領悟
現在新手要 ...
hillson09 發表於 26-3-2014 01:44

SD出左6年, 有乜招式被人鑽研曬lu

宜家運用到d招式就得
回復 支持 反對

SD出左6年, 有乜招式被人鑽研曬lu

宜家運用到d招式就得
UIOPRT 發表於 2014-3-25 06:09 PM

但其實SD有好多細微動作,招式,資料數據
大部份玩家都吾會留意
回復 支持 反對

回復 54# UIOPRT

招式呢d野
回復 支持 反對

其實小鹿教室,膠錶教室等教學幾年前樂古已經有....
不過樂古的置頂精華做得吾好,
4年前五月管理員離開時已經無法更新
我之前想汁汁但發覺吾夠權限...
我遲D得閑揾辦法整理一下
但其實那裏都仲有D超遠古時代港服名人的攻略心得....
POU~尼亞,Timbo,ST~工口真,花姐呀果D,
都吾知有幾多人會識這些名字 !?
回復 支持 反對

其實小鹿教室,膠錶教室等教學幾年前樂古已經有....
不過樂古的置頂精華做得吾好,
4年前五月管理員離開時已 ...
hillson09 發表於 26-3-2014 10:29

拎出黎鞭屍?????
回復 支持 反對

多謝樓主, 其實哩D基本動作對我來講都要練好耐, 另外呢, 其實有好多移動方法我都唔識LOR, 玩得差主要係因為避唔開人地D攻擊, 所以死得好快~
例如
1. 繞背: 我唔識點樣用最快GE方法繞背, 我繞背GE方法係按左左或右右跟住一邊按前前一邊改變MOUSE方向, 但係繞得好無效率, 好易俾人打....
2. S形走法: 通常見人地D近攻形型GE機, 可以S形咁滑衝, 我完全唔識, 淨係識直線衝, 結果就係食晒人地D招.....
3. 出槍同時迴避: 見D人通常跳起之後, 有少少偏向左咁出槍, 跟住又好快咁偏返向右, 咁就避埋對面射過來GE槍, 但係自己試極都試唔到, 根本唔知係點樣操作.....
4. 空中迴避: 見人地留系空中GE時候, 可以好快咁偏左少少或者偏右少少, 就避過攻擊, 但係我都係試唔到, 淨係一味向一個方向飛, 一邊飛仲要一邊食光槍, 如果想反方向走返, 就有好大硬直.........
5. 起身走佬: 俾人打到倒地後, 起返身想走佬, 但係走唔夠一個半機位, 就又俾人繼續打, 等死, 但係見人地都可以起身後走佬走得甩, 唔知係點操作法..........
6. 俾D近攻型機體打中, 之後變成殘彈歸0或者殘氣歸0, 完全無晒扶, 走又走唔到, 反擊又反唔到, 完全係等死........
回復 支持 反對

之前多多得罪 sorry lor
UIOPRT 發表於 25-3-2014 22:21

[size=13.333333969116211px]唔服我嘅港人, 你米再雷住我

回復 支持 反對