打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 話時話...點品既野

新手用組合技升同打寶都真係唔錯
回復 支持 反對

新手用組合技升同打寶都真係唔錯
plk2016 發表於 1-2-2016 05:05

我正係用過 炮洛 同万箭 組合技
炮洛 前期 明/朝 沖主150LV 好好用
万箭 我只係台男轉十段先用

其他組合技未用過 
地震車果招 睇洛都唔錯
回復 支持 反對

回復 61# wsai

佢要用網業開game,應該唔得, 因為國巨可以用獨立file個run.exe開
回復 支持 反對

回復  wsai

佢要用網業開game,應該唔得, 因為國巨可以用獨立file個run.exe開 ...
alan7788hk 發表於 1-2-2016 05:23

其實唔關事。。。睇GM 想唔想加姐。。最舊時HK巨 都係file開GAMES 但都只可以單可開

想HK巨開雙 要裝 虛擬電腦
PS。樓主開新POST啦
回復 支持 反對

回復  新手勿電

感謝分享~! 其實原先我也有打算用明男起手的, 但2大問題困擾左我, 1) 郭厚要吸上100/ ...
alan7788hk 發表於 1-2-2016 12:44

當然係用十字鏢
回復 支持 反對

正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強。我一路都係講空裝明主 最多加粒大力...就係咁 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 12:53

我發現你太愛無視他人說話了

封冰是基礎,頂怪是用來代替封冰
再說一次,片只是找出來,我無心去找十足準確的片段,重點是打法
提及非平民裝是指你缺了那些非平民裝,明男就比項羽廢
最簡單說法「項比明男強,除非有神裝」,所以要提出神裝,還不明白就算了

你同時都很愛FF
請問我何時說明「咩都有」?
我從來沒有說過要金要巨要台柱,只是片中剛好有。

你更愛在你設定下做事
項頂兩下就死,主能衝上去<--------你就設定了主力要衝上去硬頂,為何不能在後面打?
強=攻高防高打得快<---------食魂
遠攻對打食魂無太大影響<----食魂
明顯太鞋只係沖食云,你講原住民/魔女  ,難道項打到?? 無封冰/無頂<----------還是食魂

糟粕去盡,到精華
1原住民/魔女,項又的確可以打
2新手/升LV當然不會打這些怪,但做任呢?無聊想打呢?打寶呢?難道真如你所言,一世打食魂?替那些人悲哀…
3攻擊力是指它能打在怪身上得出的傷害,項打得慢,又無大力丸(似乎你都覺得大力是平民物品,我都覺),傷確實低
4平民,無法吃人妖/入籍/孫子,每一分錢都是血汗打料回來,自然要看得更遠,一下做到,因為追悔莫及
如果他想玩明,開國時開錯了台,已經要重升
5如果炒項,應該是因為有更好的代替品,項確是廢物,到有強兵,炒是必然的。但平民……
回復 支持 反對

正是在說平民裝,你FF出大堆非平民的裝備來證明明男比項強。我一路都係講空裝明主 最多加粒大力...就係咁 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 12:53

另外提提你,在本版發表言論,請留意版規
回復 支持 反對

封冰是基礎,頂怪是用來代替封冰
再說一次,片只是找出來,我無心去找十足 ...
foolruner 發表於 1-2-2016 07:31

封冰是基礎,頂怪是用來代替封冰用返某神手質疑明男的回應
明男需要用到女忍刀,強大裝備,甚至加上強裝祖才能衝上前。
如果不用近身技,要有冰劍、雷劍、軍槍或句刀等等裝備,而且配合頂怪或封冰,加上還要時不時補冰
係囉...只可項可封冰,召怪...但明男連封冰打食云都太差...應該要直接出去死過
再說一次,片只是找出來,我無心去找十足準確的片段,重點是打法
提及非平民裝是指你缺了那些非平民裝,明男就比項羽廢
係囉,某神手一路係咁 <明男就比項羽廢> 但就從來一個解識都無,只是一未係到質疑明男點點點
我對明男VS項的分析 你就隻字不題 一路做隻護主犬 係咁質疑明男
最簡單說法「項比明男強,除非有神裝」,所以要提出神裝,還不明白就算了岩呀,唔洗原因加 總之項就係最勁

你同時都很愛FF
請問我何時說明「咩都有」?
係囉 明女+鬼弓  唔知把鬼弓 點樣變出來
如果你硬要講明女 跟本就一定要有項
但我只係單單講緊 明主VS項
我從來沒有說過要金要巨要台柱,只是片中剛好有。
係囉....我都唔明你條片 想表演什麼? 項打到勁怪呀? 定項招技遠攻?
我正係見到有某神人想證明隻項幾鬼勁

你更愛在你設定下做事
項頂兩下就死,主能衝上去<--------你就設定了主力要衝上去硬頂,為何不能在後面打?
我係引用你 對明男的質詢,反質疑隻項
為何明男不能在封冰場打,一定要出去?

強=攻高防高打得快<---------食魂
遠攻對打食魂無太大影響<----食魂
無錯呀,因為起家/新手就係打尼D怪 唔同打咩魔女/原住民?? 急夠慢?

明顯太鞋只係沖食云,你講原住民/魔女  ,難道項打到?? 無封冰/無頂<----------還是食魂
我又想睇下隻神項...如何無封冰/無頂 打到啦

糟粕去盡,到精華
1原住民/魔女,項又的確可以打
呀奠都能打,呀莫一定係最勁 <可以打>就一定係勁過?
2新手/升LV當然不會打這些怪,但做任呢?無聊想打呢?打寶呢?難道真如你所言,一世打食魂?替那些人悲哀…
你假設一個起家中/新手的人唔會做的事
你有錢轉裝咪打更勁的怪 無錢 用隻項打成2MIN先完場 都叫勁?
3攻擊力是指它能打在怪身上得出的傷害,項打得慢,又無大力丸(似乎你都覺得大力是平民物品,我都覺),傷確實低
我最開頭己分析 開唔開大力,就因人而且, 我講左 唔開都會比項勁 開左係勁N倍
4平民,無法吃人妖/入籍/孫子,每一分錢都是血汗打料回來,自然要看得更遠,一下做到,因為追悔莫及
如果他想玩明,開國時開錯了台,已經要重升
9唔塔8 玩得明朝  一係做主力(男)/一係做回血(女) 
我最開頭分析 明男VS項  
你就講明女+項   跟本唔係同一個比較
5如果炒項,應該是因為有更好的代替品,項確是廢物,到有強兵,炒是必然的。但平民……
明男就係好好的代替品

回歸正題啦
明男VS項

項優勢:裹攻冰封怪物 

明男優勢:
出技快 
血多(硬) 
可以開大力
200LV轉武器 大有前途

前期 打食云勁過項
後期 有武器勁過項

結論,你覺得項勁咪勁囉。。。我都唔想哂氣同你講

回復 支持 反對

回復  新手勿電

感謝分享~! 其實原先我也有打算用明男起手的, 但2大問題困擾左我, 1) 郭厚要吸上100/ ...
alan7788hk 發表於 1-2-2016 12:44

打蛇未必佳,冥海可以一打三四隊
回復 支持 反對

封冰是基礎,頂怪是用來代替封冰用返某神手質疑明男的回應
明男需要用到女忍 ...
wc030201 發表於 1-2-2016 20:01

係囉...只可項可封冰,召怪...但明男連封冰打食云都太差...應該要直接出去死過
我邀請你試試明男封冰放天生技打非食魂怪給我看,必定非常好看

係囉,某神手一路係咁 <明男就比項羽廢> 但就從來一個解識都無,只是一未係到質疑明男點點點
你又忽視人家說話了,我放大字體寫明,遠攻,就是優勢所在,不過好像放大都沒用就是了

係囉 明女+鬼弓  唔知把鬼弓 點樣變出來
又再次無視了,封冰才是基礎,明女+鬼弓,是取代封冰,沒有鬼弓,就用封冰

如果你硬要講明女 跟本就一定要有項
倒果為因。是因為項,才選明女,而不是因為明女才選項,這都搞不清哦?

為何明男不能在封冰場打,一定要出去?
同上

無錯呀,因為起家/新手就係打尼D怪 唔同打咩魔女/原住民?? 急夠慢?
起家,是起家,不是一生一世,一世打食魂,好絕望呢

呀奠都能打,呀莫一定係最勁 <可以打>就一定係勁過?
一個能打,一個不能,這就是對比所在

你假設一個起家中/新手的人唔會做的事
你有錢轉裝咪打更勁的怪 無錢 用隻項打成2MIN先完場 都叫勁?

即是你認為新手/起家過後,就會轉吧

我最開頭己分析 開唔開大力,就因人而且, 我講左 唔開都會比項勁 開左係勁N倍
請找找你自己寫的言論
http://www.nakuz.com/bbs/redirect.php?goto=findpost&ptid=4526525&pid=35403600&fromuid=913227
明男攻擊力比項高??
我真係笑左....明顯未用過項..項係高攻過明男囉又一課金佬扮神手

9唔塔8 玩得明朝  一係做主力(男)/一係做回血(女)
我見你說沒錢先打食魂,有錢再談其他嘛

回歸正題:
明男諸般優勢,但只是遠攻一項,已經可以完敗
話說,說好的平民呢?200LV換武?除了台巨,其他服頗難吧
另外,巨商,血多不等於硬
回復 支持 反對