收起左側

[影圖分享] (13/12更新) 虎龍天王武 覺醒窮奇

wingwing999 發表於 7-12-2017 18:41
我諗虎/龍天武要再改一改, 咁既程度絕對唔值高馬角+高神武(35粒封珠)
而兩把武好似倒模咁整出黎, 同上 ...

虎天本身設計出黎就唔係刷王  同雀天有明顯分別係合理
不過暫時虎武對正服黎講性價比的確極低
+plzza+ 發表於 7-12-2017 11:23
佢武如果升級=行快左only 等你放到10下技 d怪都死晒lu
打王就多左少少傷 有同無都無咩感覺 打王點都輪唔到 ...

天王定位應該 雀 打BOSS
                     虎  清怪
                     龜  萬用
                     龍  打天

宜家見唔到虎天清怪優勢=.=
wingwing999 發表於 7-12-2017 18:41
我諗虎/龍天武要再改一改, 咁既程度絕對唔值高馬角+高神武(35粒封珠)
而兩把武好似倒模咁整出黎, 同上 ...

針對番虎天
行得快已經好有用 每場打怪快1-2秒
好多人出風精其實都係快得1-2秒
200>250陰念個D都係為左快1-2秒
你計番升LV每場1-2秒其實已經好多

輸出講就20% 但係其實唔止
因為有用武器同無用武器本身既基數唔同
應該有30%? 其實望落好似無咩分別?
實際上如果打BOSS 起碼用少1行MP
中間BJ打DK個果陣有數過用左幾多下打死  好明顯少左勁多下

當然 我無同雀天對比過 同埋無睇冰肥 因為冰肥太廢 就算龍天都係3 4下打死..

你對比下龍天  多得10% 我真係......
個回魔有鬼用..不如直接加傷/減技用魔量
回麼絕對有用.原本2000魔只可放10下 變可放20下 龍天本身戴暈 所以出技回魔 好有用
henryns 發表於 7-12-2017 19:48
針對番虎天

老實講既話 2把武技其實都無用 而家呢個年代根本無咩怪要放到10+下

真係要打放10+下既怪 根本唔會有邊個care 放多果2下..  

所以佢疊層數根本係廢
虎天唯一功用就係加跑速 都叫有少少用既
龍天就算啦 要個閃避黎都唔知做乜春
回到首頁 發表於 7-12-2017 19:56
回麼絕對有用.原本2000魔只可放10下 變可放20下 龍天本身戴暈 所以出技回魔 好有用  ...

睇落佢想整高龍天傷 但係又唔可以直接加多倍 加多倍就太變態
所以就諗埋d屎橋 比你放多一輪技
有燕補魔...回魔有咩意思先=.=打幾百萬血BOSS用呀..除非真有幾百萬血天BOSS啦
henryns 發表於 7-12-2017 19:48
針對番虎天

虎天武同風精個比喻比較恰當
陰念200->250 例子就唔太一樣了
因為250陰念好有機會令天王打怪時,每隊放少一下技能,
相像下暴走5隊白馬, 一入場夾係中間, 前後左右都係怪
呢個時候最重要既已經唔係行得快, 而係要頂得住,
而要頂得住, 主要靠3個原因:
1.天王清得快
2.敵人攻擊慢
3.兵陣頂得住
第一個因素前頁已詳述..要放10下攻擊力先上頂, 即係話一入場打頭兩隊既時候,天王武完全幫唔上忙,到放完10下,已經差唔多完場 (而韓服呢d怪咁多人打,通常都係2隊)
第二個原因, 一般係靠冰精+青龍符解決
第三個就係最難, 因為白馬呢類怪即使最低傷都好痛, 韓服上滿抗要好大投資

最弔詭既係, 虎天打暴走時, 最易死野就係一入戰夾兩邊既兩隊怪, 不過把武好似解決唔到呢個問題

ychych00 發表於 7-12-2017 20:06
有燕補魔...回魔有咩意思先=.=打幾百萬血BOSS用呀..除非真有幾百萬血天BOSS啦

睇落佢應該會改架啦 而家有武同無武感覺唔到有咩實際分別   比起龜天根本就同無出武一樣
回到首頁 發表於 7-12-2017 19:56
回麼絕對有用.原本2000魔只可放10下 變可放20下 龍天本身戴暈 所以出技回魔 好有用  ...

睇番條片..我覺得絕對無放1野技回1野100魔既頻率  而係幾率回..有時回有時唔回咁