收起左側

刀術討論區

我想問下....刀成日比人屈距離-.-
我正係學左  旋風,東風,怒劈~~3招
仲有冇咩技要學>"<唔想比人屈機呀....help!
回復 支持 反對

回復 #80 打機狂 的帖子

我只是32等...所以33等護腕還是待我33等才說吧
不過老實說,比較想真東風先而且也想33等前有真東風(想必要壓吧==+)
35等要2真,所以不會理我朋友說的
另外技點...因為還在儲來學分解..所以刀,防等都要遲一下(有了分解易賺錢,到時也可買裝)
金鐘......因為暴升東風,所以都沒時間升(現才8層")
而且mp方面只有520...打算出一下金鐘的話會出不到4下東風的
mp好像超少的...有什麼方法......
回復 支持 反對

其實我想問吓我個槍點先可以破千攻,而家個護手強49 21lv,槍29lv+唔知5定6強46,加少左12點力,槍術15,d裝好似好勁咁,但係唔知點解得7百幾攻..
回復 支持 反對

原帖由 benbbvv 於 2007-4-25 20:53 發表
其實我想問吓我個槍點先可以破千攻,而家個護手強49 21lv,槍29lv+唔知5定6強46,加少左12點力,槍術15,d裝好似好勁咁,但係唔知點解得7百幾攻..

e個係刀術討論區-.-
回復 支持 反對

原帖由 kennest 於 2007-4-25 16:03 發表
我想問下....刀成日比人屈距離-.-
我正係學左  旋風,東風,怒劈~~3招
仲有冇咩技要學>"

畀咩人屈距離先? 你指暗ar? 刀最遠ge 招係得東風, 唔想畀人屈距離你咪自己行埋去law~再唔係一開始反應快d.飛佢幾刀@@ 又或者一開始開埋去用華山整暈佢...咁佢就任你魚肉.....v = =
可以考慮學萬佛, 冇咩叻, 係叻高攻, 真左一刀斬落去唔暈都死左8~9成...

原帖由 肥人屈 於 2007-4-25 18:47 發表
我只是32等...所以33等護腕還是待我33等才說吧
不過老實說,比較想真東風先而且也想33等前有真東風(想必要壓吧==+)
35等要2真,所以不會理我朋友說的
另外技點...因為還在儲來學分解..所以刀, ...

咁就照自己想法去做la~

加mp唯一最唔傷身ge就係加被動內力....如果你有洗點ge覺悟, 你都可以去點心脈, 不過我就唔太建議....
衫強血一定好過強內力, 唔係只會被打死....鞋都唔應該強心脈, 高攻能秒先係王道...咁所以...你只可以點被動內力

當然la~亦都有人特登整套低lv衫去強晒內心果d., 係升技時用, 你都可以參考下

[quote]原帖由 benbbvv 於 2007-4-25 20:53 發表
其實我想問
回復 支持 反對

原帖由 打機狂 於 2007-4-25 23:00 發表

畀咩人屈距離先? 你指暗ar? 刀最遠ge 招係得東風, 唔想畀人屈距離你咪自己行埋去law~再唔係一開始反應快d.飛佢幾刀@@ 又或者一開始開埋去用華山整暈佢...咁佢就任你魚肉.....v = =
可以考慮學萬佛, 冇咩叻 ...

你玩咩ser-.-係game到問你-.-
新手好多野唔色>"<
回復 支持 反對

原帖由 kennest 於 2007-4-25 23:10 發表

你玩咩ser-.-係game到問你-.-
新手好多野唔色>"

我玩王道, 但而家比較少入
你可以係到問, 不打緊的, 而且肯定快過等我入game到答你......@@
而且lee到好多post, 話唔定有你想問ge野, 不妨去搵一搵
回復 支持 反對

問開繼續問=.=
(係槍術討論區無人答的..太少人玩槍..)
未夠錢買鞋..
手係27手至岩= =
30lv,.,.,.,.龜速升中..

回復 支持 反對

我有一隻廢刀  +埋廢裝  所以都係好廢

而我係想問一樣極之唔公平既野

人地*20力鞋 33手追52  117攻刀就破千攻   被動刀術=20lv  佢 193力

但係我*12力鞋 33手追 48   113攻劈連800攻都未有  9竟係咩問題  我181力

就算差  20力同 手同刀少4攻  都唔會少成400攻咁多掛= =   我70x攻 佢107x攻 = =
回復 支持 反對

原帖由 benbbvv 於 2007-4-26 21:13 發表
問開繼續問=.=
(係槍術討論區無人答的..太少人玩槍..)
未夠錢買鞋..
手係27手至岩= =
30lv,.,.,.,.龜速升中..

其實你係7百頭, 7百中, 定7百尾呢d.攻?
你對鞋即係白鞋ar?冇強力?
咁計埋你之前冇點12力, 你前前後後唔見左大約80~9x攻ga la wo~

慢慢升la~順便當練技ma~

原帖由 tom12345678 於 2007-4-27 21:12 發表
我有一隻廢刀  +埋廢裝  所以都係好廢

而我係想問一樣極之唔公平既野

人地*20力鞋 33手追52  117攻刀就破千攻   被動刀術=20lv  佢 193力

但係我*12力鞋 33手追 48   113攻劈連800攻都未有  9竟係咩問 ...

又未至於唔公平咁誇張ge~而且你地都係差300攻者....
首先, 人地多你8力鞋, 盛惠 24攻
點力多你12, 盛惠36攻
刀多你4攻, 都好似多成8攻以上
當佢lee到多你70攻
重有, 刀術加乘(我唔知你刀術幾多), 但我冇記錯刀術1~14層每層會加3~6, 15左右打後會每層升6以上攻左右(要睇返咩裝, 會有加乘)

最後護手將總算倍大, 相差自然大
eg. 800底攻 x 1.05 = 840
600底天 x 1.05 = 630
由原本相差200 而家多左10攻

當時la~果個人有冇裝左其他野係身呢?有冇食符之類都會有關係, 始終真正計法我都唔太清楚, 只能畀一個大約picture畀你睇

回復 支持 反對