查看: 2898|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

討論打龍既兵同方法

最近比較多人對打龍有問題,所以我就分享下我既經驗

先講打天兵
騎弓/泣仔 建議450血250敏全力,低lv點起,先全血到450再3敏1力
弓兵比較小人用,速攻低,唔建議用
鐵炮/西槍 250敏全力,唔洗加血
板板300敏全力
柏羅 300魔300敏全力
打龍用既花花都係 900魔全力用黎打怪
補血帥 我唔建議用,晒左帥位,,真係用既話1000血全魔
大定帥800血全魔(唔建議用,因為你定龍既話第2條龍都會打佢,咁隻野死左都定唔到啦,所以唔好用。不過用大定帥定一條,頂一條都ok既,不過晒帥位)
巫師可以600血全魔 頂龍既話800血全魔
仲有冰樹同毛毛球既補充 依兩隻都係可以打天
不過要冰封條龍既話 第1要打得中條龍(要高命中)第2要條龍結冰
所以依兩隻既用途都不太大,唔建議大家買黎用
再補充就係mp女,一隻50lv左右全魔都夠用,主要都係用黎補d馬弓,柏羅同補血既魔

打龍用既兵大約係咁加,點解咁加呢(有70set 火龍一下大約350血),所以要加返dd血
不過控兵強的話,火龍係唔會打到你d兵,只係打你頂/引個隻,所以唔點血都可以,不過要小心

下面就係騎弓同槍兵既射程,,槍兵射程咁遠 龍無咩機會打到佢,所以可以唔加血啦

]
依張就係龍同兵距離較近既情況

要講點打啦,,都不過係頂/引 ,頂既話多返一隻引龍用既兵打龍 會打得快d
頂龍用花2/巫師都ok,唔建議用全血騎弓因為咁樣晒左隻兵
如果係既用返一隻450血既騎弓黎引,都ok

頂龍-----就係擺隻兵出去頂,之後用隊兵去打龍,條龍飛得好快,所以要控兵都好快
引龍-----可以拉前後/左右/拉成一正方形,  
其實唔一定咁拉法,只要條龍打緊你隻騎弓,之後隻騎弓走,唔好比佢打到,但又唔好走出火龍既攻擊範圍,咁就得啦(遲d補充巫師同騎弓既引龍圖片,不過方法都係一樣,學識方法,用咩引都係一樣 )
睇圖

大約就係咁引

另外有人話用騎狼引龍,唔係唔得,當條龍睇唔到有打天兵就可以用騎狼引
不過試諗下,你d騎弓/槍手/巫師打緊龍既話,點會睇唔到呢
所以騎狼引唔係無可能,只係難左d。
仲有打龍唔一定要有板板,不過一定要有柏仔同馬fu,無左依兩樣野打得慢好多,所以想玩打天既玩家可以用台灣,唔一定日本同朝先
雖然整得無精華貼咁好,不過都係分享下姐。
有咩問題都可以問下希望幫到對打龍有興趣既人啦

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
我係new手 + 10 原創(少有既打龍分享文章)

查看全部評分

回復

係教人不如唔用花二頂
花二唔走就咁頂都頂得住
想玩下野
我覺得你可試用巫師
(夠慢,所以用佢引怪考哂你既技巧)
p.s.你未講冰樹

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
唔錯丫...我岩岩就係想開番個打龍AC...你D資料O岩用...
回復 支持 反對

原帖由 膠k---影子 於 2007-1-19 22:43 發表
係教人不如唔用花二頂
花二唔走就咁頂都頂得住
想玩下野
我覺得你可試用巫師
(夠慢,所以用佢引怪考哂你既技巧)
p.s.你未講冰樹

補充左冰樹
花2同巫師差唔多速度,係騎弓走得快d
回復 支持 反對

以下均為個人意見:

首先,火龍搵隻狼引已經好足夠。如樓主所述,只要隻狼以左右引就得,只要係條未睇到有對空兵之前見到隻狼就ok。

第二,騎弓射程冇圖中咁近,離目標遠小小都仲得,同鐵炮兵差唔多,只要隻兵見到龍就會即刻射箭。

第三,如果依照樓主加點ge話,補血帥唔少得,因為補血帥ge補血速比兵快,萬一隊中有兵被扣血(尤其是樓主所講ge頂龍兵),都可以盡快回復體力。

另外,弓兵攻速雖然較為遜色,不過,如果加點以"3力1敏"為原則ge話,弓兵命中率或者較低,但一箭可以扣多幾格血。

以上均為個人意見,歡迎討論。
回復 支持 反對

原帖由 john62126 於 2007-1-19 22:57 發表
以下均為個人意見:

首先,火龍搵隻狼引已經好足夠。如樓主所述,只要隻狼以左右引就得,只要係條未睇到有對空兵之前見到隻狼就ok。

足你個頭
火龍先打識打佢既「8+1」頭
打打下火龍有知覺會飛去燒你隻兵

回復 支持 反對

原帖由 john62126 於 2007-1-19 22:57 發表
以下均為個人意見:

第二,騎弓射程冇圖中咁近,離目標遠小小都仲得,同鐵炮兵差唔多,只要 ...

搵狼仔引..........我就真係做唔到,你都引黎睇下
第2 騎弓同鐵炮差唔多- -你講笑ma?差成條街咁濟,我個兩張圖係用最遠既距離黎比較,你要證明下點樣差唔多法啦
講起補血又有排講,只可以話你知巫師快過補血帥,破介快過巫師
弓兵唔係唔好,只係打野當然搵d最好既兵啦
騎弓同鐵炮好得多
回復 支持 反對

原帖由 Boaz 於 2007-1-19 23:13 發表

搵狼仔引..........我就真係做唔到,你都引黎睇下
第2 騎弓同鐵炮差唔多- -你講笑ma?差成條街咁濟,我個兩張圖係用最遠既距離黎比較,你要證明下點樣差唔多法啦
講起補血又有排講,只可以話你知巫師快過補血帥, ...

我覺得
如果你花帥位轉西洋槍手,不如轉番板一,我相信板一定必比西洋槍手好
(你有米,花2在陣中無咩用既話,我覺得可重點2000血無法300力全敏好d)
回復 支持 反對

原帖由 膠k---影子 於 2007-1-19 23:25 發表

我覺得
如果你花帥位轉西洋槍手,不如轉番板一,我相信板一定必比西洋槍手好
(你有米,花2在陣中無咩用既話,我覺得可重點2000血無法300力全敏好d)

邊個話我無板板- -,邊個話我要轉兵
花2點敏就係膠k既諗法??
我隻花用黎打象傢
(唔好討論我個兵陣啦,,,,)
回復 支持 反對

慘也= =””

琴日買左隻冰樹 62lV全敏,,
   早知巫師可以頂,,就買巫師啦= =
  如果我用祝融900hp頂好嗎??
    修道僧700mp補得快嗎??
  仲有如果係頂既話,,隻頂兵,係味一定係火龍中間?
     祝融出去頂<-定到一隻既時後,,再整隻冰樹出黎,好無?
   琴日試過,,d火龍好快黎到,,唸住整祝融+冰樹出去定去,好似定唔到= =
    唔該幫幫我- -”

回復 支持 反對