打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 美國槍擊案﹐有感而發。給各位留學在外的中國人的一封信。

回復 #10 ┼明月新星↗ 的帖子

都話左係韓國藉= ="       唔係中國留學生.ok?
回復 支持 反對

原帖由 ┼明月新星↗ 於 2007-4-25 06:48 發表
其實呢件case既發生
好大原因係當地既人排斥呢位中國留學生
如果果 d 人無咁樣對呢位中國留學生, 佢無啦啦點會去拎支槍殺人?
係本身果 d 人笑佢、排斥佢、「串」佢,經過多年既受辱
佢先忍唔住要咁樣做。
...

是韓國,新聞區的同事._.
回復 支持 反對

回復 #12 Kelvin.C 的帖子

他的收料能力很差= =把他炒掉XDDDDDDDDDDDDDD
回復 支持 反對

回復 #7 Strike 的帖子

yes, but i donno y are they talking about chinese...
回復 支持 反對

槍人邊個國家人....我想問
回復 支持 反對

你見唔見香港有校園槍擊案?
根本就美國制度有問題
人人有槍就要想到有呢危險既存在嫁喇
回復 支持 反對

但現在的確係美國幾十人比個亞州人ko左...
仲有個professor頂住道門狂食子彈等2人有機會跳窗走人...
比人挑釁而殺人...殺人果個一定比人鬧得勁d...所以又真係吹佢地唔漲
回復 支持 反對

原帖由 Kelvin.C 於 2007-4-25 07:00 發表

是韓國,新聞區的同事._.

不理得是什麼國家的人

道理也是一樣
原帖由 Strike 於 2007-4-25 07:36 發表
他的收料能力很差= =把他炒掉XDDDDDDDDDDDDDD

什麼收料能力差
就算是 我也不見得你的所謂「收料」能力給我高
再者 若果你不能夠從中得到啟發或明白固中的道理的話即使你的能力有我十萬倍也沒用
而且超版亦不能夠隨意把版主革職 以上幾點你要留意
回復 支持 反對

原帖由 ┼明月新星↗ 於 2007-4-25 06:48 發表
其實呢件case既發生
好大原因係當地既人排斥呢位中國留學生
如果果 d 人無咁樣對呢位中國留學生, 佢無啦啦點會去拎支槍殺人?
係本身果 d 人笑佢、排斥佢、「串」佢,經過多年既受辱
佢先忍唔住要咁樣做。
...

please to let you know, just correct it back to koreans..==

and also, that guy have some mental problems..=.=
回復 支持 反對

原帖由 ShadowSlave 於 2007-5-5 22:12 發表

please to let you know, just correct it back to koreans..==

and also, that guy have some mental problems..=.=

有心智問題的話他就不能夠進入一些正常的大學了

明顯地是那些欺負他的人令他變成這樣
回復 支持 反對