打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [升大學]2009 Jupas 專用區

原帖由 Crossbone-X1 於 20-10-2008 05:21 發表
我剩係知道
自從我得知6901當中有RM而下年多數唔分出去以黎
我灰左[[yoyo_005]]
做乜唔分出黎咁趕盡殺絕呢
我真係想讀phy+astron架嘛....
點解要比d商科變態搞成咁 [[yoyo_044]]

因為呢度係香港
d人見到同商有關就照殺
果d咩 Econ&Fin 都竟然搞到2條A...真係不知所謂[[tk_22]]
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 19-10-2008 06:39 PM 發表

though many risk man
but 6901 guys arent comparable to CU RM guys and UST RM/Biz Intel(whose adm grade is expected to be 2A at least) guys[[tk_23]]

wt's the adv of civil +law[[tk_30]]

UST Dua ...

其實6901有唔少Risk Mag 都有2A ...
[[tk_31]]
而且個名夠打就得
回復 支持 反對

SCIENCE同BUSINESS無自己一個地頭架MA
唔似ENGINE同醫早開 有成個平台
我地EEE仲有自己一幢 CYC  (當年實在太勁啦)
D人淨係諗 同商有關就等於搵到錢 所以個個用都唔用腦就去讀
等於今年ENGINE個個揀CIVIL  因為見到有十大基建
個professor話 佢地都傻傻地   一個civil可以做晒咁多野咩....
駁電駁水 唔洗靠人?
好多人揀me  問佢地知唔知me讀咩 無一個人係會答知.....
你話係唔係癲架

by the way  今年chem哥個periodic table好靚 唔係個table靚
係佢背面張main-build相靚.....
回復 支持 反對

原帖由 adamsteve 於 22-10-2008 00:09 發表
SCIENCE同BUSINESS無自己一個地頭架MA
唔似ENGINE同醫早開 有成個平台
我地EEE仲有自己一幢 CYC  (當年實在太勁啦)
D人淨係諗 同商有關就等於搵到錢 所以個個用都唔用腦就去讀
等於今年ENGINE個個揀CIVIL  因為見 ...

以我觀察
佢地以為讀完Econ,,,Fin,,,Econ&Fin 呢d就會炒股票好勁[[tk_23]]
無錯係會勁左ge,至少你係識多d關於個market ge野
不過高薪厚職就除非你係聰明人先好諗la,不過既然覺得讀商就自然搵到錢,呢d人聰明極有限la[[tk_22]]
回復 支持 反對

講真, 讀完之後識唔識整電器=.=
我想學下修理
回復 支持 反對

回復 43# 的帖子

ME係咩
回復 支持 反對

我依家中六
我比較枇入既係ust既chem系 = =""
因為我聽佢講中英合格就得
唔計埋入去
我睇到al 一c一d都入得去""
我諗入去比較有信心d
回復 支持 反對

回復 47# 的帖子

我都有興趣...不過唔係最大
回復 支持 反對

下列邊科 唔interview 唔入得? thx [[bao_29]]

回復 支持 反對

Science has CYM building wor
回復 支持 反對