樓主: 35737262557
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 星夢又出d屈錢又屈機的裝喇

關閉 [複製鏈接]
但係今時今日要白手真係好難...
以前都話ok, 可以打魔影3, 打n多技書賣
依家好多人將錢放去買刻紋, 邊有時間理職業技能= =

killeralan多謝你 竟然有人睇我篇野, 我以為會好多人skip左唔睇.. ((哭'

我以前不嬲都係 ...
榤奇 發表於 13-2-2009 21:26

十卜你 呢家星夢都唔好玩 我諗返上年我低lv果時係格0打怪(我1lv升到15lv用左半個月-,-日日慢慢吉-,-)但係我都覺好玩,後黎我升到40幾果時就出c子 之後又出好多勁裝 根本個game變晒 你有錢就勁 無錢俾人話廢 無晒之前同人升lv果d感覺 越玩越悶 因為星夢係咁出勁裝勁野 昆狗又多左(琴日俾人昆左5張點.\/.) 半年前我個fd list仲係爆既(全部差唔多日日都會on) 呢家得返10個到仲要有d 1個禮拜on 1次 你唔悶我都悶啦 真係好想星夢變返以前咁樣
回復 支持 反對

有錢一定係好過冇錢la
你要勁一係係拎多d時間
一係就用$
回復 支持 反對

31# jadelamlam
超謝- -'
你說的很不錯><
的確, 最主要是升lv的感覺
以前我玩星夢玩到太開心
不惜全日1lv沖30lv, 果時只係十二星座背出左冇幾耐
我剛剛就用緊npc新裝..唉,依家睇怕升40都難, 玩玩下見到n多勁人, 冇咩心機
回復 支持 反對

我前年開始玩. 但發覺好多野都唔同左

我初玩時有人借我孔雀背,獨角頭和+80新手武以及送了10m給我(當年裝備已算很好), 我一路升lv. 去打遺林, 首領(當時要同人爭來打), 怪貓, 河童波波, 後來又去荒地, 戰平爆怪. 經常見公頻要call人組隊打. 十分熱鬧. 最後又有爆冰龍, 火龍. 至於點賺錢? 靠打怪的材拿去賣. 幾經辛苦才夠$買星古. 想起來也開心.

及後感覺大不如前. 我看星夢也太短視. 經常出新eq. 你看什麼太陽set與聖騎set, 戈背與奧背, 蝕日背與蒼背, 100lvset與幻土set, 所有組合效果近似, 問題是不能交易及推出時間太接近, 有人為了終極追裝不停買點, 加上玩的人越來越少, 導致百物滕貴, 有老手話以前10m 8m 已很多, 現在連買個孔雀背都未必得, 物價像未爆時的股市不停推高, 新手像以前賣技或材已好難生存. 要保值唯有買eq. 但又不知星夢幾時出新eq整亂個市, e.g. 我記得蝕日翼絕版時見有人放過近3000m, 殊不知突然出個回收系統, 隻翼跌到有人放1000m, 再e.g. 年獸手是當年令人夢寐以求的eq, 市場炒到2-3000m, 但後來又出個80lv甲手, 價格即低見幾百m, 事實証明那些可能儲左好耐$的人, 本想買件eq保值, 結果便是像金融海嘯的人咁喊得一句句......

其實星夢出eq本也無可厚非, 畢竟那些人要食飯, 但也要有點良心出些活動俾人玩下, 你們見官網news所提over 90%都是叫人買點. 我記得近年出的免費活動只見星獸(那些武器唔知有什麼用及導致戰平,荒地不能升lv)及情人節稱號任(同樣只可能令你卡片上多個title), 活動又少又唔吸引, 可悲!

還有星夢那些工作人員好像患上集體早發性老人痴呆症, e.g. n個月前騙人去神之幻境升神lv又話邪念結晶好有用呀, 什麼換禮物呀, 現在去了那裡? 另外佢地亦應該驗下個腦, 不停出刻紋但身上只能裝三個, 騙人$應該有點技巧la, 那些做法根本是寶藥黨, 祈福黨之流, 可恨!

玩家越來越少, 我看CDE再這樣下去還能存在多久?! 再出新game形象亦好不了多少 ><
回復 支持 反對

我前年開始玩. 但發覺好多野都唔同左

我初玩時有人借我孔雀背,獨角頭和+80新手武以及送了10m給我(當年裝備已算很好), 我一路升lv. 去打遺林, 首領(當時要同人爭來打), 怪貓, 河童波波, 後來又去荒地, 戰平爆怪. 經 ...
Quoll 發表於 14-2-2009 10:41

呢家玩星夢都無新手玩,個game d人有9成係老手.我諗返起之前1日最少玩3-4個鐘星夢 呢家1個鐘都唔夠-,-悶得濟 上年果陣仲有人招人打首領,呢家日日王點1個人都無.
呢排星夢仲蠢到出埋d星獸 搞到低lv無得升 d活動唔洗點果d就無聊(情人任) 要用點果d就好貴 d人又要係咁炒高d裝備既價 搞到玩家要成日草錢買點 之後又出重生 d人蝕左咁多都無咩心機玩 星夢出埋d裝,怪都差唔多樣(本身已經樣衰,仲要變埋d色) 又要廢 你夠錢買裝70lv都夠防打黑森 只不過打唔入姐 其實呢家星夢出d裝都要90上先用得 淨係俾d高lv用 d低lv用黎用去都月s赤s 又點會有新仔玩 但係佢都唔係錯晒既 佢都要搵食 我覺得呢幾個月星夢係蝕緊囉 ok都唔入貨又無新仔玩 星夢得返d高lv人士咁佢咪係咁出勁裝保住飯碗囉
回復 支持 反對

我結識了兩位知交啊= =

大家都說出對方心裡話了
回復 支持 反對

出裝...基本上冇問題...
其實都唔需要話走等等
試問一間公司的開辦,目的係咩!?
都只係錢
星夢(cde)唔係一間非謀利機構,佢開出黎其實係想搵錢,
而唔係開出黎當做善事,更加唔係希望我地唔會噤悶...
而一間公司要營運落去需要ge同樣係錢,
人手,資源等等全部都係錢...
噤我想問,果d錢點黎!?
唔通要佢地開辦ge人自己掏腰包?
諗都知冇可能...
所以其實cde出裝等等一d都唔過份....
星夢會噤,只可以歸咎比管理同系統等等
出一樣野,其實亦都有相應ge措施去平衡
即使可以冇一樣最完美ge措施,都會有門面功夫
最小要比玩家知道,成個遊戲世界重係運作緊
而cde最差ge就係呢度,
出裝唔係問題,問題係出左裝~平衡ge措施一d都冇,
營造左一種好似唔買新裝就會錯ge景象,
如果npc ge裝備等級高d,能力只係比點數裝備弱小小,
噤起碼~買左點裝ge唔會嘈,想買可以照樣買,
唔買裝ge亦都唔會影響遊戲運行....
回復 支持 反對

唔係點賺你錢ar= =?
回復 支持 反對

但係, 要留意 , 好多遊戲都有出呢D野

但係個POINT係星夢冇改過以前的野來調節番遊戲平衡

人地果D更新都會顧下人

星夢好似覺得, 由佢出到依家, 只有一路玩的才能玩下去...

新手好似比人忽略左咁?

出D野都係老手/高LV人先玩到咁- -''

個問題其實系呢度多囉...

PS. 留意下佢以前所說任務...經驗值系超少
人地的ONLINE GAME 系有新手任務助你升到某水平

星夢的新手任務又難頂又少經,
打怪升仲快...
回復 支持 反對

星夢唔出新裝就冇錢賺 一個星期出一套xD
因為星夢d裝屈到咁勁 我都冇玩la...
回復 支持 反對