查看: 12344|回復: 87
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[歐美] AVRIL lavigne

以下落黎講既野,請大家以一個認真既態度對待...
因為佢係我既最愛
XDD

佢叫做AVRIL lavigne
今年16歲(岩岩出行果陣?!)xd
老公係唔知咩水既主音,名叫Deryck Whibley?
星路旅程
#係某某小村落被人發現歌唱高手!(嘩)之後被邀請錄音...慢慢就簽約之類la...之後就成為左
加拿大流行搖滾歌手、歌曲創作者及演員。並以歌曲「滑板男孩(Skater Boy)」出名。她的兩張專輯

#《展翅高飛》
(Let Go)與《酷到骨子裡》(Under My Skin)在數個國家的音樂排行榜上達到最前列。

#2006年,入選了《加拿大商業雜誌》在好萊塢最有影響力的加拿大人(排行第17位)。

#2004年拎左世界最佳流行/搖滾藝人同世界唱片銷量最高的加拿大藝人獎

#2005年有被提名,拎左歌迷選擇獎,年度藝人同年度最佳流行專輯獎

#艾薇兒在義大利都靈2006年冬季奧林匹克運動會閉幕式為加拿大溫哥華2010年冬季奧林匹克運動會的八分鐘上演唱了Who Knows(事實真否....不知...只是複製,強調,只是這段複製!!)

#凱莉·克萊森,,,即係Kelly Clarkson 所唱的《Breakaway,avril都有份創作,而且係美國音樂排行榜排名第六名,即係avril帶住kelly XD

*****講真....佢d獎項太多了囧
有排講...遲d再更新下la
佢都試過係美國單曲100排行榜拎第2
《Sk8er Boi》在美國進了前十,在澳洲和加拿大都是第一
《I'm with You》在美國進了前五
《Losing Grip》在加拿大和臺灣分別取得了第一和前十,在智利也進了前二十。

形象
#點解特別講呢...因為我之前功課服裝設計,我拎左avril黎畫
拎左滿分^^因為avril狂野AND型既形象,所以我希望有個成熟穩重既look比佢,遲d upload上黎比大家睇@@,畫得唔靚勿插@@

#佢以前就係tie+短褲為主,都幾型~

#不過被人批評為用呢種妝扮來掩飾佢既音樂?!同埋帶領潮流,唉=v=原來著得潮...都唔比~.~
佢有每次出門(指遠行)都帶住30條tie,一部分係fans送,一部分自己買,又另一部分老豆既~.~(希望我都買返條,等佢下次黎香港,送返條比佢><)

Abbey Dawn<<<佢設計既服裝品牌
唔知香港有冇得買...唔該有熱心人士提供資料=v=

avri 轉左髮型@@l見???髮尾變左顏色~.~

咩東東?
準備係夏天出佢名下既香水
名叫black star(***************************** d星星係咪好黑呢?)
!!!岩晒佢style
電影出映
曾為四條腿拯救隊配音xd
又客串過快餐帝國(超好睇...觸發人心...睇完後,,,你還敢食m記嗎?)

專輯介紹
2001-2003:展翅高飛(Let Go)
avril lavigne既第1隻專輯,
在美國2002年6月4日發佈了這張專輯,
係澳洲既排行榜第2,
加拿大同英國既排行榜第1,
係唱片行入面有4次既白金認證
2004年12月時已在全球銷售了1500萬張

2003-2005:酷到骨子裡 (Under My Skin)
2004年5月25日在美國發行,
在美國、英國、德國、日本、澳洲、加拿大、西班牙、愛爾蘭、泰國、韓國和香港均取得了第一。
係美國既第一周就賣左38萬張@-@(勁)

2007:美麗壞東西 (The Best Damn Thing)
2007年4月17日發行,即係Girlfriend出道既時候~.~
公司還錄製左華語版、日語版、義大利語版、法語版、德語版、葡萄牙語版和西班牙語版

2009年
3月份公布有新專輯,5月左右出@@(期待中)

歌評
Girlfriend
有採用黑髮造型,得意!.! 曾風摩香港一時,被選為什麼什麼什什什麼的歌曲之一,很多地方流行這,特別在日本,啦啦隊是採用這歌的,在花樣少年少女入面既某集可以聽到,香港版就被人cut左...改左做唔記得咩歌~.~最近比人指話抄人地wo...果隻咩咩boyfriend,叫佢行開la~.~

hot

狂野造型@@有性格xD i like it!.! mv入面採用左一d咩咩咩人=v=......首歌幾好聽^^

Complicated
表現左佢淘氣一面....?!佢既性格...?!

When You're Gone
最受歡迎既歌,係佢咁多隻入面,我覺得幾感人...mv設計得好好,歌詞寫得好好

My Happy Ending
節奏分明(有咩歌唔係啊)我鐘意佢d調/.\又上又落~.~

The Best Damn Thing
代表作?!又一表現性格既歌~.~

Runaway
震震震震撼感+1

keep holding on
不多評論,慢歌一首

nobody's home
舊歌1首,曲/詞寫得好好

Sk8er Boi
MV幾得意XD
隻歌都唔錯
相片,雜誌封面,廣告片段

#以下2段係廣告片...遲d香港可能會上...希望會上la><

#再下面既係一段好舊既台灣片...你睇左之後...會同avril一樣=v+會好囧

好索@@

吉他都幾靚@@

好舊既雜誌

雜誌相,好成熟><

回復

Sum41主音個老婆,絕對支持!
人靚,性格/歌又Rock又好聽,好鐘意佢首Girlfriend
回復 支持 反對

唔識欣賞.....
回復 支持 反對

唔識欣賞.....
§SpyShadow 發表於 1-3-2009 22:28

冇解la~.~
聽下佢d歌.\/.
回復 支持 反對

冇解la~.~
聽下佢d歌.\/.
leongkwam 發表於 1-3-2009 22:42

點會冇聽過....