打印 上一主題 下一主題
收起左側

[日韓] [加分活動] 日本 - 最愛歌曲分享

薄紅色の可愛い君のね~ 歌詞好可愛

旋律好正

好有個人style

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
黑夜舞魂 + 40 唔錯唔錯

查看全部評分

回復 支持 反對

好懷念~以前5點準時都會返屋企睇
睇小一集都5得

大結局果集我睇到哭左...

小朋友口齒不清的聲音真的好可愛^^ ~~~~

評分

黑夜舞魂 + 40 全卡通哇, nice>

查看全部評分

回復 支持 反對

旋律好正

好感人的旋律

一個好好的日劇

評分

FMK. + 40 flumpool!

查看全部評分

回復 支持 反對

笑料^^

好聽到我想哭了

只要還存在國界 各種各樣種族的名稱和信仰,和平根本是空談,不過...如果每個人都去嘗試接受一下別人 和平其實根本不難

評分

FMK. + 40 抱歉!

查看全部評分

回復 支持 反對

Disco☆Galaxxxy- May'n

[If you]專輯第1首歌=V=

個人感受:從macross frontier開始愛上了她>口<
聲線好強大@@

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
黑夜舞魂 + 15 不錯不錯

查看全部評分

回復 支持 反對

太陽之歌的最早期歌曲,旋律好聽~

在太鼓上認識的一首歌,旋律輕快歌手唱等可愛(無有原版MV將就下XD)~

日本的一套動漫OP,歌曲旋律很激勵~

評分

黑夜舞魂 + 40 動漫歌nice

查看全部評分

回復 支持 反對

星空のメモリア- 茶太
聽完覺得好舒服

Eternal recurrence-橋本みゆき
有d感動

宙のヒカリ-茶太

星の夢 Gathering the stars of love-霜月はるか
描述對星
空的感情

冬のダイヤモンド-山本美禰子

評分

黑夜舞魂 + 40 再次是動漫, nice;]

查看全部評分

回復 支持 反對

[J2]《棋靈王》OP1  
棋靈王主題曲 好好聽
Keroro軍曹 1 主題曲

卡通片主題曲

奇幻魔法melody III
每日4點睇 鐘意左首歌

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
黑夜舞魂 + 30 感想好差...決定唔比感想分

查看全部評分

回復 支持 反對

w-inds - 四季
04年的歌還在(笑,歌曲曾經是「Bourbon口香糖」的廣告曲,這首歌已經做左3次同類廣告既歌曲了 令人印象深刻

嵐 - 果てない空(無盡的天空)
相信有看j2都知之前做的散工買樓夢片尾曲是這樣,也想不到是嵐唱吧?成員二宮和也亦在該劇集做了主角,當每次看完都會聽到無盡的天空吧

Hey! Say! JUMP - Dreams come True
由於貼唔到所以唯有放連結上來吧!(請抱歉)
講返感想先,希望你聽到這首歌會夢想成真吧xd
http://www.yinyuetai.com/video/10650

評分

FMK. + 40 hey say jump真係好可愛-.-..

查看全部評分

回復 支持 反對

歌名: Long kiss good bye
呢首係naruto其中一首ending歌
呢首唔單止好聽 仲覺得有一種情!

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
黑夜舞魂 + 15 gdgd

查看全部評分

回復 支持 反對