打印 上一主題 下一主題
收起左側

[日韓] [加分活動] 日本 - 最愛歌曲分享

來一下日文歌的

以下的是glay
這首可說是家傳戶曉的歌曲
GLAY - HOWEVER  

以前失眠的日子 都很愛聽這首
很舒服......
GLAY - つづれ織り~so far and yet so close~

glay的歌曲太好了啊
還是說下別的

以下的是chemistry
總括來說他們的歌曲在08年後變化太大了
現在都很少去聽他們
如果大家有興趣的都可以去買他們的 ALL THE BEST 大碟
入面收錄了他們很多名曲

CHEMISTRY - It Takes Two  

Chemistry - Almost in Love

猴子的和音真的很捧
最後的SOLO 真是可以用美來形容@@
暫時幾首~下次再來:lol

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
FMK. + 40 glay以前大band黎 :(!!!

查看全部評分

回復 支持 反對

哥不解釋

評分

參與人數 1樂點 +30 收起 理由
FMK. + 30 00果首mv好令..

查看全部評分

回復 支持 反對

2012年竟沒有人發佈 mv 好吧 等我開始先~
接受下列的3首歌都要瀧與翼這個日本團體所唱的2首唱歌 1首新歌
喜歡大家喜歡
第一首:
瀧與翼 - Heartful Voice

第二首:
瀧與翼 - 山手線外回りfeat.GUSSAN

第三首:
瀧與翼 - 恋诗-コイウタ

第四首:
當然是我最喜的AKB48
AKB48 - GIVE ME FIVE!

評分

FMK. + 40 利是!

查看全部評分

回復 支持 反對

Hello Project 早安家族 簡稱:H!P  モーニング娘Berryz工房  ℃-ute 係早安家族旗下嘅團體

モーニング娘。中文名:早安少女組。
One・Two・Three係早安少女組。的第50張單曲

以下哩首係Berryz工房嘅cha cha SING 第29張單曲Berryz工房早安少女組嘅師妹
《cha cha SING》是泰國歌手Thongchai McIntyre的歌曲《Row mah Sing》的日語版本

哩首係℃-ute君は自転車 私は電車で帰宅 中文名:你騎自行車 我坐火車回家 第18張單曲都係℃-ute早安少女組嘅師妹,H!P入面嘅團體

評分

〝細wIN_ + 40 早已對呢個組合聞名已久

查看全部評分

回復 支持 反對

1.雨傘-東京小子TOKIO

依首雨傘係黎自2008年日本電視劇"ヤスコとケンジ"(暴走兄妹)嘅主題曲
一到緊張或重要時刻就會播
而且非常配合故事發展
所以愛上依首歌~

2.Find the Way-中島美加

Find the Way其實係我細過時睇Gundam Seed最後嘅片尾曲(ED)
唱得好聽之如好似有一種回憶嘅感覺
大結局果時唱埋依首真係好爽!!

3.bob lennon ボブレノン-浦沢直樹

2011年Christmas無聊的夜晚中
係J2突然睇到播20世紀少年
開始都唔知咩戲黎
後來愈睇愈正
開始連續三晚追依出電影
一集冇記錯成兩個幾鐘
睇到點幾先肯播完一集...
不過真係好好睇!!

評分

〝細wIN_ + 40 有藤木直人@0@