打印 上一主題 下一主題
收起左側

電腦求教: 我部電腦有咩要換?

我部電腦用緊係底板內置顯卡,
打機較到質素最低都會疾下疾下,我想問下各位 比啲意見,
係咪加張顯卡可以改善到問題 定係其他問題??
如果要加的話要咩牌子同規格?

回復

廠機?
用左5年上?
打機無力應該係cpu+顯卡問題
但係廠機d火牛又係少w 想換的話 cpu,顯卡,火牛,底版都要換
回復 支持 反對

CPU有,不過我就唔肯定係邊粒,因為佢係寫X86 咩咩咩咩之後2932MH Z

所以我估計係Intel(R) Pentium(R) 4 2.9GHZ左右

如果預算唔多既話可以先換火牛+顯卡

之後再換CPU+MB
回復 支持 反對

CPU有,不過我就唔肯定係邊粒,因為佢係寫X86 咩咩咩咩之後2932MH Z

所以我估計係Intel(R) Pentium(R) 4 2.9 ...
s15ooooo 發表於 27-8-2012 11:49

我電腦呢d野廢到爆炸...5多識睇..
假如budget 5多係咪可以換apu+底版呢?
回復 支持 反對

我電腦呢d野廢到爆炸...5多識睇..
假如budget 5多係咪可以換apu+底版呢?
14588563 發表於 27-8-2012 11:55

可以,但我都係推薦之後再加多張A卡較好
因為應該可以同APU可以玩CF,打機會順D
回復 支持 反對

好多野都要換-口-
如果budget唔多,可以首先換邊樣有最明顯既效果@@??
回復 支持 反對

好多野都要換-口-
如果budget唔多,可以首先換邊樣有最明顯既效果@@??
ngsiulung2424 發表於 28-8-2012 01:35

打機最明顯效果,要睇你打乜~如果ONLINE GAME既話大部份要求唔高,可先換底板+APU<~APU 100W左右,火牛應該唔換都冇問題
回復 支持 反對