查看: 10342|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想問砌一部咁既主機最平要幾錢?

CPU最低需求 - Pentium II 300MHz 以上
顯示卡 - 支援DirectX 的影像卡
音效卡 - 支援 DirectX 的音效卡
運行系統 - 中文Windows XP
唔連MON...感激不盡
回復

音效卡<~用底板內置已OK

顯卡<~支持DX就得!?咁GT210都OK啦=.=

64MB RAM!???喂=.=我果部機可插8條RAM都要插爆8GB RAM喎= =

定係講緊VRAM- -

運行系統點解會有DX8- -""系統唔係講緊WINDOWS XX/IOS果D咩

太唔具體喇=.=點比實價你
回復 支持 反對

音效卡
s15ooooo 發表於 1-9-2012 20:38

已更新...THX
回復 支持 反對

Orz...同冇更新過一樣,不如你講你部電腦用黎做乜有冇咩特別要求吧Orz
回復 支持 反對

Orz...同冇更新過一樣,不如你講你部電腦用黎做乜有冇咩特別要求吧Orz
s15ooooo 發表於 2-9-2012 08:14

要黎上網同玩2D GAME 價錢我預算3千以下
回復 支持 反對

要黎上網同玩2D GAME 價錢我預算3千以下
小肥專門店 發表於 2-9-2012 09:24

3千可以整部唔錯既機了
回復 支持 反對

3千可以整部唔錯既機了
5567 發表於 2-9-2012 12:38

可唔可以給我LIST  感謝
回復 支持 反對

可唔可以給我LIST  感謝
小肥專門店 發表於 2-9-2012 12:57

可以採用暗雲之雷版主既listhttp://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4336231&extra=page%3D1

$3000 [AMD]

AMD Athlon II X4 641 2.8GHz CPU $510.00
ASRock A55M-HVS AMD A55 M.ATX M/B $440.00
A-DATA DDR3 4G 1333MHz CL9 RAM $140.00
A-DATA DDR3 4G 1333MHz CL9 RAM $140.00
WD Caviar Blue 5000AAKX 500G SATA3 6Gb/s 16MB HDD $450.00
Galaxy GT640 1GB DDR3 $700.00 / Sapphire HD7750 1GB GDDR5 $790.00
Lite-On iHAS122 22X SATA BK DVD Writer $130.00
ANTEC NE400C NeoEco 400W 80Plus PSU $355.00
Case: $200.00
Total: $3065.00 / $3155.00
夠你玩普通PCgame
回復 支持 反對

你既要求真係而家 是但1000蚊收部二手主機都得
回復 支持 反對

你既要求真係而家 是但1000蚊收部二手主機都得
天才A 發表於 2-9-2012 16:39

我都問緊朋友有無人放...呢部機其實我要黎唔係做好多野
回復 支持 反對