查看: 20963|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 【天龍好戲派】傻瓜Ⅰ螢光之舞

呢條片喺前排有人帖左個“傻瓜的故事”而有感而發拍出來的
經過一日一夜的努力同改良,終於拍曬,多謝有份演出和合作的大大們
廢話就唔多講了,去片......
ps:建議將畫質調教去1080p效果更好

http://www.youtube.com/watch?v=mit3klSjOrg

故事帖子:
天龍八部OL有個玩家 叫做“傻瓜”
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4399498&extra=page%3D1
相關影片:

【天龍好戲派】傻瓜Ⅱ近在咫尺
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4408535&highlight
9萬9千9百9十9個"精靈的眼淚"
http://www.youtube.com/watch?v=4l0yBVWn9k0

傻瓜Ⅰ螢光之舞.txt

3.57 KB, 下載次數: 4142

評分

參與人數 4樂點 +20 Bravo! +3 收起 理由
mistdance嵐舞 + 1 自問唔係眼淺..睇完有流眼淚
∼香B∼ + 20 精彩影片
天龍人仔 + 1 好片!
也碌都有 + 1 好睇呀

查看全部評分

回復

哇,有喇!
有故事睇:!:!
回復 支持 反對

唔錯  樓主好有心機整
回復 支持 反對

like!
回復 支持 反對

樓主好有心機  好睇!!  有D想喊=.=
回復 支持 反對

不夠專業  最好保持一個鏡頭   以第三人稱去拍過程  成日肉黎肉去個視像框    ← 最好放慢速度啦    閃黎閃去 大打折扣
好似睇默劇    最好就加插一段對話情節啦

另外 小小愚見唔好相傳 咩咩咩咩啦- -  直接話其實女孩一直有個心願   男孩心底暗暗下了個決定  以後的每個日子 只要有螢光之舞的出現 必定有傻男孩的影子   可唔可以 話  佢地平時中意一齊去嘅果個地方 喺果度等待-,-
回復 支持 反對

回復 1# 囧大俠

Support!最尾好感動阿!支持!
回復 支持 反對

不夠專業  最好保持一個鏡頭   以第三人稱去拍過程  成日肉黎肉去個視像框    ← 最好放慢速度啦    閃黎閃 ...
心隨風去 發表於 28-10-2012 23:06

多謝你寶貴意見 我會同個製片人講 佢真是好水皮的
配音方面...得2個麻甩佬...點配,而家要揾女聲好難得,配的差反而令片唔掂
仲有都唔可以話喺默劇,有音樂的
總之多謝曬,畢竟第一次寫劇本...有待改進~
回復 支持 反對

回復 8# 囧大俠

最好唔好由頭到尾都傻瓜前傻瓜后啦- -  我仲未睇完 -,- 仲有野講- -

得一個路人  - -  

最後等待 最要回想 加個黑白色嘅畫面   

我之前都寫緊條劇本-,- 寫復仇 之類 四角愛情關係 寫寫下 洗左機  乜都無哂  喊!!!
回復 支持 反對

回復  囧大俠

最好唔好由頭到尾都傻瓜前傻瓜后啦- -  我仲未睇完 -,- 仲有野講- -

得一個路人   ...
心隨風去 發表於 28-10-2012 23:27

龍套難揾....叫你又唔來
比機會你上鏡又唔要
回復 支持 反對