查看: 4026|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 【天龍好戲派】仙劍奇緣之花千骨白子畫

此片改篇網絡言情仙幻小說,喺製作(六仔)一手一腳弄的,費盡心思,所以請認真看看吧!
ps:建議將畫質調教去1080p效果更好
http://www.youtube.com/watch?v=eoUSLep3N_o

大俠:看完後覺得是個挺悲的故事,不過有些看不懂(大概我沒看小說....)

評分

參與人數 1樂點 +100 Bravo! +1 收起 理由
∼香B∼ + 100 + 1 睇過最好睇的劇情片

查看全部評分

回復

超級無敵好好睇!!!!小骨獨白果到好感人,睇到流左淚都唔知。。
錯的時間 錯的緣份 就算遇到對的人 都只能把情誼苦苦埋葬
由愛生恨 恨時既殘酷往往比愛時既奉獻來得更驚天泣地
最痛的唔係死去 而係獨自挽著記憶無了期地掙扎過活。。。

故事超好 整個畫面既呈現真係可以打動人心。。。。六仔快入來!!要比返大大既支持比你!!!!
回復 支持 反對

..................點解可以咁好睇........  /______________\*
回復 支持 反對

超級無敵好好睇!!!!小骨獨白果到好感人,睇到流左淚都唔知。。
錯的時間 錯的緣份 就算遇到對的人 都只 ...
∼香B∼ 發表於 12-2-2013 23:08

愛到深處便是恨 恨之極出便是愛....我見個故事好唯美淒涼..所以自己又整左個..但如果呢個都算感動..咁原版果個更加不得了...(每晚訓教都刨幾粒鐘花千骨呢本小說><真喺好好睇呀)

評分

參與人數 1樂點 +200 Bravo! +2 收起 理由
∼香B∼ + 200 + 2 真係好好睇!

查看全部評分

回復 支持 反對

我至愛個懶羊羊阿。
回復 支持 反對

愛到深處便是恨 恨之極出便是愛....我見個故事好唯美淒涼..所以自己又整左個..但如果呢個都算感動..咁原 ...
也碌都有 發表於 13-2-2013 09:22 AM

想知呢..最初果隻歌係你地親自寫+錄架??  唱得好好聽...配音都好專業!!
回復 支持 反對

想知呢..最初果隻歌係你地親自寫+錄架??  唱得好好聽...配音都好專業!!
∼香B∼ 發表於 13-2-2013 18:00

全部錄既 首歌叫 畫情透骨 專登挑選呢段既歌詞同旋律-v- 精髓喺曬度... http://www.youtube.com/watch?v=Ia5nj9j7xek
回復 支持 反對

全部錄既 首歌叫 畫情透骨 專登挑選呢段既歌詞同旋律-v- 精髓喺曬度...  ...
也碌都有 發表於 13-2-2013 06:11 PM

真係好佩服你地!!..記得整多d片放上來天龍版  充實下
回復 支持 反對

糸啦糸啦>w<  整多d整多d .v.
回復 支持 反對

真係好佩服你地!!..記得整多d片放上來天龍版 充實下
∼香B∼ 發表於 13-2-2013 18:15
糸啦糸啦>w<  整多d整多d .v.
siuling1314 發表於 13-2-2013 21:20

講就輕鬆啦,其實d片得2個人製作的
劇本本大俠,製作6仔
人手嚴重不足...所以每一套都喺落足心機去做的
回復 支持 反對