查看: 3333|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 突然間興致勃勃甘想寫下D有關珍獸幻化既事

好啦~等我黎講解下咩係珍獸幻化啦~
珍獸幻化就係用一粒珍獸幻化丹去將一隻寵幻化(好似講緊廢話-_-")。甘但係呢!使用完一粒珍獸幻化丹之後隻寵會改變外觀(都係好似講緊廢話-_-"")。不過就只有85級或以上可攜帶既寵先可以係幻化之後改變外觀。如果你唔想佢改變外觀既話,就可以係幻化果時揀選保留原貌(繼承珍獸外觀)。如果你地問85級以下既寵可唔可以幻化呢?85級以下可攜帶既寵係可以進行幻化,但係隻寵既外觀就唔會有任何改變

跟住我就講下珍獸幻化丹既獲得方法啦~
獲得珍獸幻化丹最簡單既方法就緊係係元寶商店到購買啦!一粒珍獸幻化丹係元寶商店既價格係四百元寶,不過如果你話唔想浪費四百元寶去買珍獸幻化丹既話,你可以選擇去樓蘭既天降奇獸副本或者刷反(賊兵入侵),副本boss會有機率甘掉落一個珍獸幻化丹碎片。只要集齊十個珍獸幻化丹碎片就可以去蘇州雲思兒到進行合成。

之後我就講下珍獸點樣可以幻化啦~
當一隻珍獸既悟性提升到5既時候,就可以去蘇州雲思兒到進行幻化。
所有85級可攜帶既外攻珍獸都會幻化成為幻化孫美美。

所有85級可攜帶既內攻珍獸都會幻化成為幻化冰妖。

所有85級可攜帶既平衡珍獸都會幻化成為幻化水匪頭領。

所有95級可攜帶既外攻珍獸都會幻化成為幻化秦王。

所有95級可攜帶既內攻珍獸都會幻化成為幻化遠古棋魂。

所有95級可攜帶既平衡珍獸都會幻化成為幻化哈大霸。

最後我就講下珍獸幻化左之後既好處啦~
隻寵幻化之後個外貌不但"型"左,仲可以提升埋隻寵既靈性。靈性等級越高,珍獸的資質就會越高。簡單D黎講靈性就好似悟性甘,不過如果隻寵既悟性越高,隻寵的資質就會受悟性影響會得到更多既加成。即係如果隻寵既悟性越高靈性加成既影響就會越高
另外提升靈性既道具就係靈獸精魄,獲得靈獸精魄最簡單既方法當然又係去元寶商店到買啦-_-" 元寶商店一個靈獸精魄既價格係一百元寶,不過當然除左從元寶商店購買之外,仲可以從刷小(偷襲門派)中得到,副本boss(惡霸)會有機率甘掉落靈獸精魄。得到靈獸精魄後,可以去蘇州雲思兒到提升幻化珍獸既靈性等級。

終於打完-_-" 如果有D咩出錯,話番比我知,THX!

評分

參與人數 1樂點 +80 Bravo! +1 收起 理由
∼香B∼ + 80 + 1

查看全部評分

回復

好詳盡啊。。我記憶中隻寵要5悟先幻化到
回復 支持 反對

唔錯,又學到D野
好似仲可以去寵物島/山打D唔知咩野都會有掉珍獸幻化丹碎片
回復 支持 反對

另外 小弟無知新發現 原來幻化左既寵 連性別都無埋 即糸變左人妖
回復 支持 反對

唔錯,又學到D野
好似仲可以去寵物島/山打D唔知咩野都會有掉珍獸幻化丹碎片 ...
vIrGo千 發表於 20-5-2013 19:09

呀!!係呀,唔記得左呢個副本添..加番先
回復 支持 反對

刷反都會跌依d 碎片架
我成日刷到唔少
回復 支持 反對

刷反都會跌依d 碎片架
我成日刷到唔少
wind_xo 發表於 20-5-2013 21:04

佢有講0.0
回復 支持 反對

我講依個0.0
ID非惡意公佈
回復 支持 反對

我講依個0.0
ID非惡意公佈
vIrGo千 發表於 20-5-2013 22:12

嗯…呢個係天降奇獸副本,副本入面有護島神獸,無敵飛天貓,小豬豬等等...其中護島神獸同埋無敵飛天貓有機率掉落珍獸幻化丹碎片
回復 支持 反對

嗯…呢個係天降奇獸副本,副本入面有護島神獸,無敵飛天貓,小豬豬等等...其中護島神獸同埋無敵飛天貓有 ...
蠍乂 發表於 20-5-2013 22:26

樓蘭入去有護島神獸,無敵飛天貓,小豬豬打?
定要去寵物島/山?
回復 支持 反對