查看: 1346|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 叫人接收數據=叫人接收外掛

樂古尼幾人出埋尼D叫人接收數據既POST,唉...你地唔好諗,無可能就係無可能

我用一個例子:
""台巨外掛""

台巨每星期處理好多野,搞活動同處理個別AC問題,單係一堆外掛都要用幾日時間

如果台巨接收尼個爛攤子唔知會點,一堆數據可能係佢地既發財大計,多左人消費
但如果一個月有數百或者數千有用外掛既AC,唔知佢會點
你地可能會話港巨唔係個個玩家都係咁,但係我想講尼個世界有標籤效應,加上港巨外掛已經唔係近期既事

唔好發白日夢啦港巨玩家,就算佢公司肯,但佢D員工會唔會接受,因為尼個係歷史
(港巨團隊人唔多,之前處理0點袋都要搞成個月,何況是外掛)

唔係做IT既,根本就唔知IT人既諗法,處理尼D野唔係一時三刻解決到家
咁何況係數千數萬數據

到最後我想講,你不如當港巨係回憶啦

**我而家玩緊既日巨幾年前都有好多外掛,處理尼D問題真係好煩,而家日巨人少,日服處理野易好多,加上日巨D玩家成日舉報外掛,反映問題

自求多福啦
回復

我都覺得叫其它服接收數據不切實際

但我想港服哥邊可以保存一下數據,如果可以既話
回復 支持 反對

重點係IT人處理成千上萬既玩家唔係幾個人就可以解決,成要幾10或者係幾百,單係工人開支都係幾百萬,加上伺服維修都一大筆

另外公司收入來源係買點玩家,成班CHEAP佬為平走去買外掛,無人買佢野咪GAMEOVER
回復 支持 反對

回復 2# 聶羅阿瑪特

如果港巨肯放錢解決尼D問題,港巨根本就唔會有人走,同營運根本無問題,
真心話尼個世界真係好現實,你有錢你就可以生存,你無錢就只有呵屎
回復 支持 反對

本來就唔該有架啦
你叫其他服接收所有數據
咪姐係叫果個服好似港巨等汁囉
回復 支持 反對

有價值既數據可以保存,無價值既就--
回復 支持 反對

巨商係永遠解決唔到外掛既問題  
1個出左10幾年既遊戲  以依家既科技整外掛出泥係分分鐘既事
佢最多只可以做到有人用外掛就封AC
回復 支持 反對

回復 7# henryns

我覺得係手法問題,一定有解決方法,錢唔得仲有其他。2DGAME都有2D GAME既做法
如果唔係點解韓國個邊做到,有時候技術唔得可以係另一D地方出手...
回復 支持 反對

韓服係封得超嚴同埋開AC超難
回復 支持 反對

回復 9# henryns

韓服基本上係文字問題--仲有韓國身份證問題,普遍華人根本唔會玩同少玩--
但佢都算成功
回復 支持 反對