查看: 9216|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[初選] 五月專題(三) - Jacqueline Wong 黃心穎

黃心穎(英語:Jacqueline Wong Sum Wing)
1989年1月23日於美國紐約州紐約市出生 國籍為加拿大
於英屬哥倫比亞大學金融與國際商業學士畢業
2012年度香港小姐競選亞軍,現為無綫電視旗下經理人合約藝員。
其胞姊為now寬頻電視旗下藝人黃心美
簡介:2013年9月,代表香港參選世界小姐[3],並於才藝表演民族舞晉級12強。
2014年,獲得《Yahoo!人氣大獎2014》搜尋人氣急升電視女藝人及獲提名《萬千星輝頒獎典禮2014》飛躍進步女藝員。
2015年,獲提名《萬千星輝頒獎典禮2015》最受歡迎電視女角色、最佳女配角、飛躍進步女藝員及最佳節目主持。
黃心穎當選港姐亞軍後,很快就獲得TVB安排工作。她當節目主持表現平穩,算是稱職,例如學是學非,最後一分鐘等。

圖片欣賞

心穎bb同佢爸爸

心穎幫緊地鐵公司拍宣傳片

心穎最鍾意影既4格圖

跳笨豬jump前一刻

終於跳落黎

5格圖都有 好靚

心穎bb同佢家姐合照

心穎(左二)同學是學非一班partner的合照

===============================================================================
總結: 其實網上面有其他人話佢個樣似賓妹,佢家姐仲靚過佢............
我反而覺得佢個樣好自然 特別依加過左幾年同佢選完港姐出黎個樣有好多轉變
佢係主持學是學非度嬉嬉哈哈果種性格睇得出佢係好開朗 希望佢係主持定拍戲都有進步

===============================================================================

評分

參與人數 2樂點 +410 收起 理由
我思故我在 + 200 初選第三位
vC.` + 210 成功完成專題犒

查看全部評分

回復

我都覺得心穎靚d
回復 支持 反對

我都覺 佢家姐個樣好怪
回復 支持 反對

〝細wIN_ 發表於 3-5-2016 22:53
我都覺 佢家姐個樣好怪