查看: 5141|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 太無聊淺談台巨~

我係一個深度愛玩巨商既人(由小學黑橙到而家退出重新入 已經無數次)點解甘中意玩 我自己都唔知=]
但而家既我見到既台巨因步向當日港巨既結局...當日台巨開服我呢D叫左老玩家既相信都睇得出佢有D誠意.因為台巨當年緊貼韓服不停出新野..而且更重要係佢會打擊外掛 雖然我唔知佢係咪真係重打擊到,但係起碼2年前的台巨個個星期都會出停權公告 敷衍下我呢D真係比足心機去玩既人...可惜而家既台巨完全係睇得出無當日既HEART,可能係時代既需要而家既台巨只係個個星期出28點抽野抽夠幾多又送野甘 完全係同手遊光速餐無分別,,,我唔知大家知唔知啦而家既台服係當年2個SER(朱雀+青龍)合埋..其實由此我地都可以見到留低既都係一班有用心去玩既玩家.
BUT 我最近又重返左巨商..今次重返比我感覺係完全唔同..代理完全係同2年前唔同係無心去做,,,玩家有問題唔係去解決 而家去已讀不回..睇住甘既大勢 台巨同港巨合服只係遲早既事...
當然我諗最後結局係點大家都知...始終一間公司要既係賺錢 而唔係享受去做遊戲既樂趣

『其實我地呢D玩家 只係想要一個有心去做既遊戲公司去做』

呢D都只係我個人太無聊睇法想呻下 (利申:我唔係叫人退巨.因為我都唔會退)
回復

推薦
要合一定會到
台巨都合左服 朱雀青龍都合到
台同港巨點會合唔到

台巨出個陣我都有玩
直到年幾兩年前退左

事源SERVER LAG
加上依賴福袋搵錢
PLAYWITH搞既巨商(港台都係)
周街神裝 唔比外掛玩會搞到有裝冇人用到
佢搞到咁多神裝就算冇掛 都搵唔返巨商
分工  廠主做老板個個感覺

整到成個官方伺服器咁  不如整個收費SER 搞到好似韓國測試服咁好過
回復 支持 1 反對 0

巨商係一隻好遊戲
回復 支持 反對

台服港服不會合服,一合即死
回復 支持 反對

foolruner 發表於 29-5-2017 13:36
台服港服不會合服,一合即死

因為罵戰?
回復 支持 反對

舊港巨都有大規模封過外掛
但係連普通玩家都封埋咁解....
宜家可能有類似問題?
的確係比以前橙更新快好多
回復 支持 反對

跨區合服  都唔係一個大問題 如果做到只要把所有城池  修改冇得孌投城 咁就唔會出現 邊個團滅邊個團。 又唔會出現  掛佬搶城 賣完 再搶問題 出現 。。。商團要點開  設置好似社團咁市街擺設  申請團  永遠都會係到  容納200人 職位只有大房 都房 大行  冇攻城將 冇書記    團技術 乜都有都會有   問題係  廠商識唔識改咁解
回復 支持 反對

淚無情 發表於 30-5-2017 08:47
跨區合服  都唔係一個大問題 如果做到只要把所有城池  修改冇得孌投城 咁就唔會出現 邊個團滅邊個團。 又唔 ...

冇得投城邊得丫~ 咁啲人買左個城退左巨就通街死城
回復 支持 反對

htse 發表於 30-5-2017 11:44
冇得投城邊得丫~ 咁啲人買左個城退左巨就通街死城

如果要統一就要咁。。。
回復 支持 反對

同樓主有同感...
真希望可以打擊外掛 我寧願無250兵
回復 支持 反對

因為巨錢數量、及平均玩家擁有巨錢數量差距太大

一合服港服全變富翁
回復 支持 反對