收起左側

學人跨地區打機就請學懂尊重

通常係係見英文名玩家打港式英文先打中文同佢地溝通,
平時我多數用英文,起碼韓國人可能都睇得明(玩其他ga ...
vvcent 發表於 15-5-2010 11:06
...
我頭先唔小心講左句中文, 就比韓國玩家話China(正確係Chinese)
跟住比人踢埋, 自己想玩, 就尊重下啦
...
〥逆天`而行′ 發表於 14-5-2010 23:31

你仲唔明, 就番去問下老師, 點解咁多港人討厭部份內地人
就好似香港人去外國一樣, 係外國, 食完麥當當要自己汁野走
但係香港人一直無呢個觀念, 所以好多外國人都未必喜歡港人
回復 支持 反對

你仲唔明, 就番去問下老師, 點解咁多港人討厭部份內地人
就好似香港人去外國一樣, 係外國, 食完麥當當要 ...
〥逆天`而行′ 發表於 15-5-2010 11:09

問老師?定係連你都解釋唔到?只係識講?
口講咩尊重,唔見得你有點尊重果個人,
佢話唔覺打中文有問題,你叫佢應該唔好玩…?
人地問你邊忽影衰,你又話佢唔尊重香港人…?
或者你係有你既道理,但人地唔係你肚入面條蟲,你唔講佢唔明係正常。
同人嘈完影相放上網,話人連狗都不如,咁叫尊重嗎?

五十步笑百步,如果真係覺得韓國人唔鐘意你打中文所以唔打,
咁點解又要用韓國身份證?
我認為唔打中文,其實係為香港/台灣/中國玩家著想,
正如搞c棍所講,搞到韓國玩家send email比gm投訴,最後盞大家都無得玩,
如果樓主係有同果個香港玩家解釋,我諗佢都會明白,
依家樓主比我感覺就係同人嘈完條氣唔順,所以放上網。

其實韓國人係討厭人打中文,定係討厭打中文既人?
據聞(好似都係樂古見到,唔知係咪真)韓國玩家去信官方,
話好多外國人玩彩虹冒險,但好多都好lag,打都打唔到,又令到平時玩都lag左好多,
官方就封左d外國ip,同埋有部份韓國玩家因為咁而討厭外國既玩家。
所以我估計,應該就係果d討厭外國玩家既人,見到打中文就踢。

另外,「死頂?何解死頂?」呢句係回緊乜,似乎中間有一段野無影到?

(打得長左d, 係回就睇晒佢回晒佢, 唔好回d唔回d- -)
回復 支持 反對

問老師?定係連你都解釋唔到?只係識講?
口講咩尊重,唔見得你有點尊重果個人,
佢話唔覺打中文有問題,你叫佢應該唔好玩…?
人地問你邊忽影衰,你又話佢唔尊重香港人…?
或者你係有你既道理,但人地唔係你肚入面條蟲,你唔講佢唔明係正常。
同人嘈完影相放上網,話人連狗都不如,咁叫尊重嗎?

五十步笑百步,如果真係覺得韓國人唔鐘意你打中文所以唔打,
咁點解又要用韓國身份證?
我認為唔打中文,其實係為香港/台灣/中國玩家著想,
正如搞c棍所講,搞到韓國玩家send email比gm投訴,最後盞大家都無得玩,
如果樓主係有同果個香港玩家解釋,我諗佢都會明白,
依家樓主比我感覺就係同人嘈完條氣唔順,所以放上網。

其實韓國人係討厭人打中文,定係討厭打中文既人?
據聞(好似都係樂古見到,唔知係咪真)韓國玩家去信官方,
話好多外國人玩彩虹冒險,但好多都好lag,打都打唔到,又令到平時玩都lag左好多,
官方就封左d外國ip,同埋有部份韓國玩家因為咁而討厭外國既玩家。
所以我估計,應該就係果d討厭外國玩家既人,見到打中文就踢。

另外,「死頂?何解死頂?」呢句係回緊乜,似乎中間有一段野無影到?

(打得長左d, 係回就睇晒佢回晒佢, 唔好回d唔回d- -)
vvcent 發表於 15-5-2010 12:05

你有你道理, 我部份接受:P
我承認我係無清楚解釋點影響港人
但並唔代表我係嘈完唔鋸放上黎

我唔係解釋唔到, 而係你有無問過老師?
你留心D睇, 我係下面有一個例子作解釋, 唔係以篇概全咁回覆, 謝
我話佢連狗都不如, 係有我道理, 我唔係老作
原因都唔多講..因為都有解釋過

其實大部份韓國人都唔係幾鍾意外國人, 可以解釋到粗體既內容?

果到無影到係手誤之錯, 因為實在太麻煩
只要佢講一句野就會移到最落, 我唔係好分到邊D有影邊D無影
回復 支持 反對

你有你道理, 我部份接收
我承認我係無清楚解釋點影響港人
但並唔代表我係嘈完唔鋸放上黎

其實大部份韓國 ...
〥逆天`而行′ 發表於 15-5-2010 12:14

明白。話時話,其實韓彩合裝係點合法- -?
我想合7風劍但合左7、8次都唔得- -
回復 支持 反對

明白。話時話,其實韓彩合裝係點合法- -?
我想合7風劍但合左7、8次都唔得- - ...
vvcent 發表於 15-5-2010 12:16

其實都係照樣合-.-
你最好睇下有無人放1/7日既劍金
跟住先合
我發覺自己合裝好傻仔, 我合左套898土裝(黑卡合起, 非送的SP)
合既成本夠我收套999土裝全金(30日起)-.-

你可以搵我一齊玩@@
-NEX-
回復 支持 反對

我都有D其實唔太鍾意某公會做事作風
經常係交易頻以中文收會員(用英文其實還可接受 最小部分韓國人會明)

不過..
我尊重(韓)人時(韓)人都最小要尊重我們(香港)吧
鎖房我明白 都係唔想太LAG
但係公開無鎖 我地香港人一入去
唔通入到去真係唔打咩?
我地一KO(韓人) 佢地就問候我們的中國(及媽媽)-_-
我地一死就話我地垃圾?!
[以上係小弟某次玩韓彩既經驗]

人地唔識尊重唔緊要 做好自己本份就好
回復 支持 反對

我都有D其實唔太鍾意某公會做事作風
經常係交易頻以中文收會員(用英文其實還可接受 最小部分韓國人會明)

...
o咀了 發表於 15-5-2010 12:28

講得岩..
鎖房=加密房?
回復 支持 反對

講得岩..
鎖房=加密房?
〥逆天`而行′ 發表於 15/5/2010 12:31 PM

嗯
回復 支持 反對

人地無左預我地黎喎

咁就當人地無到, 明顯唔尊重人, 果個根本係韓國既地方   

唔好意思, 台彩雖然係台 ...
〥逆天`而行′ 發表於 14-5-2010 16:30

你唔好斷章取義先..
我唔係話幫晒是但一邊..
我只係就咁睇呢件事..
相中既人佢都冇有意挑釁韓國人..
佢有錯咩?佢最多都係打中文字者..
你可以話佢唔入鄉隨俗..
但你冇權自己開聲趕人走wo..
你覺得佢違規既..就去信比gm..
唔係係度借佢黎罵人lo..
仲話人係狗..我都唔見得你好有禮貌lo~
回復 支持 反對

英文唔夠好就唔好玩外國game
please.
回復 支持 反對