打印 上一主題 下一主題
收起左側

(龍心) 絕心衝擊動漫節

每個人做野手法唔同,唔好同我黎呢套

你岩岩先話版規係絕對,沒有黑白
依家就同我講每個人做野手法都唔同? ...
笨.影__]] 發表於 31/7/2012 06:31 PM

你岩岩先話版規係絕對,沒有黑白
依家就同我講每個人做野手法都唔同?
你覺唔覺得自己自相矛盾左d丫?

手法唔同,唔係版規唔同,佢地繼續討論係佢地有錯,你理解有問題

就算你話版規唔會一成不變

咁你版規當中 亦無列明片中都唔可以出現粗口

咁之前一直都准許會員做既事 你自己話改就改 又無列明

叫我地會員點知?

一早已解釋違規項目係包含不雅用語,意思係圖片或影片亦是

代表d乜? 代表超級版主做既同講既野就=絕對?

換個角度睇你會唔會諗下我可能係你認識既人而你唔知道?

你咁講就唔好話版規沒有黑白啦

法律都只係保護識得玩法律既人
回復 支持 反對

手法唔同,唔係版規唔同,佢地繼續討論係佢地有錯,你理解有問題

一早已解釋違規項目係包含不雅用語 ...
Msz.Shiranui 發表於 31-7-2012 18:36

咁就唔係叫版規絕對啦
如果版規係絕對既 佢地就唔會參與當中同執行版規啦
定係因為你地跟本無共識 其他版主接受到 而你接受唔到炸?

一早已解釋違規項目係包含不雅用語,意思係圖片或影片亦是

你咁叫解釋左?
我一直都問繄點解之前會員就算p0既片中有粗口成份
只要樓主 打番句 (含粗口 / 18+) 咁就可以繼續討論
而我就會遭被你話我開此p0多此一舉? (我就係差句 含粗口 / 18+ !?)

換個角度睇你會唔會諗下我可能係你認識既人而你唔知道?

完全唔明你泥句想表達d乜
表達我同你係認識?

法律都只係保護識得玩法律既人

你咁講咪又係同你之前講既說話自相矛盾
回復 支持 反對

咁就唔係叫版規絕對啦
如果版規係絕對既  ...
笨.影__]] 發表於 31/7/2012 07:00 PM
咁就唔係叫版規絕對啦
如果版規係絕對既 佢地就唔會參與當中同執行版規啦
定係因為你地跟本無共識 其他版主接受到 而你接受唔到炸?

佢地唔跟版規捉人又賴落我度?
同流合污?

你咁叫解釋左?

我一直都問繄點解之前會員就算p0既片中有粗口成份

只要樓主 打番句 (含粗口 / 18+) 咁就可以繼續討論

而我就會遭被你話我開此p0多此一舉? (我就係差句 含粗口 / 18+ !?)

因為我當時仲未番聊廣囉你話我多此一舉,你明知版規仲開貼俾我插,仲唔係多此一舉?

完全唔明你泥句想表達d乜

表達我同你係認識
?

你msn無轉到自然會搵到我

你咁講咪又係同你之前講既說話自相矛盾

你又理解錯誤,如果你一開始只係打名既話,我已經唔會理你啦
回復 支持 反對

問你一個問題,你覺得開粗口post係咪值得學習?
道理好簡單,人地做錯,你明知佢地係錯,係咪都要跟佢一樣做法?
當時果2個帖係無版主處理到,但唔代表冇問題:handshake
因為版主都唔係24小時坐係到睇你地開既post有冇犯規,
但睇到時話,相信大部份版主都會用佢地自己既處理手法,
當然會有寬鬆之別,最後都係視呼版主決定

所以改左就唔好執著係呢個問題到,版主都想會員有多d空間去討論
回復 支持 反對

同流合污?

因為我當時仲未番聊廣囉你話我多此一舉,你明知版規仲開 ...
Msz.Shiranui 發表於 31-7-2012 19:06

同流合污?

我並唔係話要賴落你度
我係因為唔太同意 你話版規係絕對,沒有黑白
而之前其他會員亦有開過好似我泥d既p0 但無任何被警告
所以我覺得跟本唔係你所講 只係在於不同人既處理手法

因為我當時仲未番聊廣囉你話我多此一舉,你明知版規仲開貼俾我插,仲唔係多此一舉?

我並唔係話你多此一舉
我只係覺得 p0網址直接比會員睇
同間接打youtube片名 比會員睇 無乜分別
因為到最後目的都係一樣為比會員睇

仲有我開p0 係為同其他會員討論 唔係問比你插
另外 我已表明過我跟本唔知 版規會突然變到連片中有粗口都唔准許
咁何來會係多此一舉?

你msn無轉到自然會搵到我

抱歉 msn 我轉左成幾年
唔知你指邊個

你又理解錯誤,如果你一開始只係打名既話,我已經唔會理你啦

都係果句啦 最後目的都係為比會員睇
我只會在意直接同間接既問題
另外正常都直接p0網址啦
回復 支持 反對

問你一個問題,你覺得開粗口post係咪值得學習?
道理好簡單,人地做錯,你明知佢地係錯,係咪都要跟佢一樣做法?
...
TinG` 發表於 31-7-2012 19:19

其實我討論既事項跟本唔係在於粗口
只係你地不斷在意係有粗口既問題
仲有你話人地錯 係咪要跟住人錯
我覺得問題在於 人地一直咁做既時候
無人講過係錯 版規又無清楚列明係錯 而當時其他版主/超版都有參與討論
咁其他人點知咁做係錯?
而你依家同我講係錯既 ok 我跟你改
但點解會得泥一句 你開呢個貼都多此一舉

仲有你成日話我明知
我想講其實我好蠢 唔係乜都知.

ps : 連p0左 要扣分隨便

回復 支持 反對

同流合污?

我並唔係話要賴落你度
我係因為唔太同意 你話版規係絕對,沒有黑 ...
笨.影__]] 發表於 31/7/2012 07:25 PM

我並唔係話要賴落你度
我係因為唔太同意 你話版規係絕對,沒有黑白
而之前其他會員亦有開過好似我泥d既p0 但無任何被警告
所以我覺得跟本唔係你所講 只係在於不同人既處理手法

佢地唔跟版規做事,係佢地有問題,唔係出自我身上
佢地包庇犯錯既會員係佢地既錯,唔係我錯
處理手法人人唔同,但我係會先通知後解決
既然你都已經更改左,都已經默認你個貼本身都有問題

我並唔係話你多此一舉

我只係覺得 p0網址直接比會員睇

同間接打youtube片名 比會員睇 無乜分別

因為到最後目的都係一樣為比會員睇

我明白你咁做係方便會員,但同時犯版規
我只係出於提醒,你覺得多此一舉既話,我再唔會更手鬆,但唔好到時有一班會員走出黎話聊廣又嚴格番
好多事我隻眼開隻眼閉,並唔係理所當然

仲有我開p0 係為同其他會員討論 唔係問比你插

另外 我已表明過我跟本唔知 版規會突然變到連片中有粗口都唔准許

咁何來會係多此一舉?

一向都有,同上,任何有不雅用語既都唔容許
如果你咁講,是否用有不雅用語圖片回應就無問題?用有不雅既影片去回應咁我就唔捉你?
版規一直高高在上,會員有無自覺去睇我管理唔到

抱歉 msn 我轉左成幾年

唔知你指邊個

星夢

都係果句啦 最後目的都係為比會員睇

我只會在意直接同間接既問題

另外正常都直接p0網址啦

正常係貼網址,不過你個網址並唔正常
回復 支持 反對

其實我討論既事項跟本唔係在於粗口
只係你地不斷在意係有粗口既問題
仲有你話人地錯 係咪要跟住人錯
我覺得問題在於 人地一直咁做既時候
無人講過係錯 版規又無清楚列明係錯 而當時其他版主/超版都有參與討論
咁其他人點知咁做係錯?
而你依家同我講係錯既 ok 我跟你改
但點解會得泥一句 你開呢個貼都多此一舉

仲有你成日話我明知
我想講其實我好蠢 唔係乜都知.

ps : 連p0左 要扣分隨便
笨.影__]] 發表於 31-7-2012 19:33

因為過去版主既處理方法同現任既處理方法唔同,而你又想執著係呢個問題,咁我俾個處理方針你選擇,
咁樣夠公平啦
1.三個帖一齊扣分/關題處理
2.按現任版主既處理方法(改左唔貼link就可以)
回復 支持 反對

首先今日我係請假
所以管理手法同版規既定義係跟返當時係度既版主

咁我講返新超級版主Msz.Shiranui黎之前
本人既慣常做法
貼內任何一切有不雅用語的不成立吧

如有影片只計標題及未開始前顯示的圖像
內容如有粗言穢語或不雅用語建議會員在內容提醒大家
佢地繼續討論係佢地有錯

樓主錯不代表其他討論的會員有錯
佢地繼續討論係冇錯

根據當時定義冇唔跟版規管理
佢地包庇犯錯既會員係佢地既錯

根據當時定義冇包庇
是否用有不雅用語圖片回應就無問題?用有不雅既影片去回應咁我就唔捉你?

唔鼓勵粗言穢語或不雅用語既圖片
我通常係計當你見到個帖
唔再郁個網頁
當你個時見到有粗口就計
連續GIF圖都係咁

其實以往只係討論過邊類字眼叫做粗言穢語或不雅用語
處理手法都係用扣樂點方式
唔會關帖處理
冇會員投訴扣樂點唔適合要用關帖方式

其實討論管理手法都佔左差唔多8成帖
超版同樓主都應該知道離哂題
咁大家如果想再討論對版務既意見可以去返here:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4062895
唔好影響其他想討論呢個topic既會員

有關定義問題我會同新版主溝通
有定案會清楚寫明咩會犯版規
Thank You
回復 支持 反對

首先今日我係請假
所以管理手法同版規既定義係跟返當時係度既版主

咁我講返新超級版主Msz.Shiranui黎之前 ...
刺客先生 發表於 31-7-2012 23:57

比個Like你
回復 支持 反對