打印 上一主題 下一主題
收起左側

(龍心) 絕心衝擊動漫節

如果係改繄既 就版規列明清楚d啦
一向都可以既野 突然話唔得 又無列明通知
邊個會知?
再者 我講多一兩句說話 就話我開p0st 係多此一舉 !?
喂 真係唔好意思我覺得泥句說話好侮辱囉
咩叫 明知版規仲開 =等比你插
我都係果句由始至終 無人知 你地突然改變左版規既底線
超版就可以咁講野 咁侮辱會員!?
ok fine..唔怪得之前d會員會話超版/版主係大哂嫁啦
咁我明點解樂古少左咁多會員啦..
笨.影__]] 發表於 1-8-2012 15:52

Nakuz論壇規則 4. 嚴禁粗言穢語。

姐係咁,依照正常人既理解,係任何粗口都唔可以,
而我唔知點解之前既版主會無視左/無處理到,
所以你話邊個會知? 我都想知點解版主都唔理d粗口;P

第2點,你講既"多此一舉 "問題
其實我睇番,你地2個都有提及過呢個字眼,
你覺得侮辱,可能超版都覺得有,
所以如果唔想引起罵戰就唔好再執著,
每個人對文字上理解到既語氣表達都可以唔同,
你明唔明?

版規係可能有改變,但壇規呢一項係一直都冇變,以我玩左樂古咁多年所了解,
我地無辨法令所有會員都理解到當時設立版規者100%既意思,
就算係版主,都會有唔同既見解,呢點係無可否認,
所以當初你開呢個帖既時候,我係以我理解到既壇規去pm提醒你內容含有粗口,
為免你被扣分/關題, 之後又會再搵番呢點黎講...無了期

你所講既版主/超版大晒,見仁見智啦,
事實管理員先係大晒嫁
回復 支持 反對

佢比人列入黑名單:lol
回復 支持 反對

Nakuz論壇規則 4. 嚴禁粗言穢語。

姐係咁,依照正常人既理解,係任何粗口都唔可以,
而我唔知點解之前既 ...
TinG` 發表於 1-8-2012 16:33

我覺得佢地唔係無視
佢地只係認為只要留言當中無粗口成份便還可接受
讓會員繼續討論 咁並唔係佢地既錯 佢地係唔想下下限定住會員
版規定禁粗口 我相信原先用意係為免會員留言中有粗口 令容易出現罵戰

而你第2點話
我都有打過多此一舉 泥句字詞
我原意係指 我將網址 轉成 youtube片名 泥個行為好似係多此一舉
跟本就無話佢既意思
但佢句野 好明顯係直指繄我囉
佢自己get錯意思 就可以怪我 就可以侮辱我?

其實我覺得 你地話之前寬鬆要收繄既
ok 咁可唔可以通知下先
你又話我開p0後有通知我 咁我都有跟住改 我並無不滿
我一直不滿既係泥位超版 你開呢個貼都多此一舉 泥句既說話

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
刺客先生 + 1 咁了解既 haha~

查看全部評分

回復 支持 反對

其實唔洗哂咁多心機理論既
由得佢地打造健康和諧既論壇
有助人流減少

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
TinG` + 1 我鐘意你wo
笨.影__]] + 1 送比你最後果句 同個雞樣

查看全部評分

回復 支持 反對

我覺得佢地唔係無視
佢地只係認為只要留言當中無粗口成份便還可接受
讓會員繼續討論 咁並唔係佢地既錯 佢 ...
笨.影__]] 發表於 1/8/2012 04:52 PM

我並無唔俾會員討論,如果你拉到最底亦會見到有相關既字眼
字面上你見到我所講出既語氣?只怪文字未能充足表達我既語言而令你誤會

如果你有任何意見我絕對歡迎,我亦唔係唔俾會員討論,而事實上理應我要做既係關題處理

同時我並無做到而事先通知,承上,如果你有唔滿意,可直接推翻壇規
回復 支持 反對

到現時為止,我除左叫你修改之外,有無對你做過任何動作?
有無扣分關題處理?有無?

事實上佢地的 ...
Msz.Shiranui 發表於 1-8-2012 16:32

我都從來無講過你有扣分/關題既問題
我一直都係回答繄你 所指我 係明知版規禁粗口成份 包括影片 但都照樣開p0 =比你插
但事實我係到依一刻先知

事實上佢地的確無視左,所以你地認為理所當然
以你上述所講,唔單止得我一個唔同意有呢類貼既存在
你既然同意左有兩方意見既版主,結論就係根據番最終壇規
所以並唔係我一個人唔接受

你咁講之前就唔好直指係
之前既版主/超版錯 包庇會員啦
仲有佢地未必係無視 可能係佢地底線唔同你

而家你犯版規還認為理所當然既事
我唔同你講同邊個講?

歪理當道理?

補充一句,如閣下真係07年先加入樂古的話,當時人流早已下降

我無講過我認為係理所當然既事
我所講既

有理則縱橫四海
無理則寸步難行

係回繄你話
我做會員既時候同樣俾版主圍插,邊個幫我? (泥句)

你又get錯意思既就唔好話我歪理當道理

補充多句 :: 抱歉 我真正加入樂古係 05年
當時樂古仲係未合併既
回復 支持 反對

我並無唔俾會員討論,如果你拉到最底亦會見到有相關既字眼
字面上你見到我所講出既語氣?只怪文字未能 ...
Msz.Shiranui 發表於 1-8-2012 17:00

我完全諗唔到
你開呢個貼都多此一舉
你泥句有乜好語氣可言.
回復 支持 反對

我都從來無講過你有扣分 ...
笨.影__]] 發表於 1/8/2012 05:05 PM

我都從來無講過你有扣分/關題既問題
我一直都係回答繄你 所指我 係明知版規禁粗口成份 包括影片 但都照樣開p0 =比你插
但事實我係到依一刻先知

會員有義務經常留意壇/版規

你咁講之前就唔好直指係

之前既版主/超版錯 包庇會員啦

仲有佢地未必係無視 可能係佢地底線唔同你

你理解錯誤?版規仍在而佢地唔做野,咁唔知邊個錯?

我無講過我認為係理所當然既事

我所講既

有理則縱橫四海

無理則寸步難行

係回繄你話

我做會員既時候同樣俾版主圍插,邊個幫我? (泥句)

你又get錯意思既就唔好話我歪理當道理

補充多句 :: 抱歉 我真正加入樂古係 05年

當時樂古仲係未合併既

抱歉我都只係做番我份內事

我既理據就係根番壇規版規,一般而言離題小問題我少理,粗言禁止

我還要比你早一年,既然你同我同時入黎樂古
你應該清楚知道,樂古出名係一個無粗言既論壇,樂古人流下降已經唔係第一日既事
盡管當年放幾多心機落黎樂古,人流始終不及其他論壇,咩原因我同你都好清楚
如果你能夠推翻壇規,我都會支持呢一點,不過有d事唔係我一個人能力所做到,樂古之所以人流低
其中一個原因我極度認為無自由,你有任何意見我歡迎你提出
回復 支持 反對

我完全諗唔到
你開呢個貼都多此一舉
你泥句有乜好語氣可言.
笨.影__]] 發表於 1/8/2012 05:08 PM

語氣中立,並無講過好語氣

評分

TinG` + 1 支持中立

查看全部評分

回復 支持 反對

其實我覺得 你地話之前寬鬆要收繄既
ok 咁可唔可以通知下先
你又話我開p0後有通知我 咁我都有跟住改 我並無不滿
我一直不滿既係泥位超版 你開呢個貼都多此一舉 泥句既說話
笨.影__]] 發表於 1-8-2012 16:52

都係果句啦,無人可以100%理解出壇規設立者既意思,
而版主/超版剩係可以盡自己理解既黎執行,
所以每每有版主/超版上任都會有所改變,
我都認同你話放寬/收緊要通知,
我希望可以幫你向其他版主提出下呢個問題

而你同超版既問題,以我所見就係
每個版主都有自己既性格同溝通方式,
可能我咁同你溝通,你都有可能不滿我,好難話去強制會員要接受,
所以有不滿可以親自同番該超版私下溝通/投訴區都可以
始終我地都離左題好耐hahahaha:lol

評分

刺客先生 + 1 做得幾好 add oil^^

查看全部評分

回復 支持 反對