查看: 26061|回復: 184
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] 做乜討論屁王大人個post會關閉左嫁???

關閉 [複製鏈接]
阿小妍版主大人可唔可以交待下?
咩理由都唔講就close jor ge??

btw,

標題:
【嗅屁王,巨商心得,面對一切指控,自行查看】

說明一下,多位玩家對我既揣測,無証據的野蠻指控,我其實一點都不在乎,

認識我人都知道,沒意義或者沒利益的事情我是不會做,何況是野蠻的辱罵與質問?
當然[打咁大段野],目的是有的,細天認識十多年,一見如故,背景相似,現實大家為目標奮鬥,要求多次,只好為你,唯一亦是最後。
所以,就當買你怕了。

題外話:

各位首先要明白,香港或者世界既社會發生緊咩事,第一次,第二次工業革命唔講,
因為唔關我地事,第三次工業革命..個人電腦、互聯網..計算機等等..係三次革命既產物,
但各位記住,當所有人都知道賺錢既方法就已經唔係賺錢既時候,
要好好思考一下革命帶來咩產物可以FOR你自身賺錢。
如果認為岩睇既,可以睇埋落去,認為礙眼,對不起,打擾了,可退回上一頁。
..
.....

開埸白:

首先,其實一直站在最前線,
投城TOP,港/台 子彈源源不絕
並唔關我本身職業or坊間所講富二代OR外掛商/轉賣掛錢商。
當然,都少許關我大量課金

賺錢首要思維:

換言之社會在變,遊戲玩法都會在變,舊時跑商/城收/賣AC/投城 我認為已通通不管用,遊戲同現實都一樣,
你首先唔可以用舊有既玩法or賺錢既方法去玩一隻一日千變既遊戲上面,你要懂得變通。

資本主義既 社會 或 巨商已經唔再係可以1000兩銀起手跑商,你要做平凡既人升下LV打下寶,投細城享受另一番味道GA係可以的,

但要拎議政府、漢陽、水原、天安、清洲(已轉讓至好朋友)、大加吶堡、光洲等等
20多座大城連廠的確困難,首先你要有本金,
等同現實,實業投資/股票買賣/做生意,大同小議,除非懂得利用網絡銷售或者特許經營權的威力(詳細不加以著名,可看_書名:富爸爸窮爸爸)。

踏入2013-2014年後,係巨商如何擁有你既本金?答案大同小議,就係課金收彈,
但課金之後,你要搞清楚,你要點樣去運用呢筆錢,如果資金少,你更加要懂得去小心運用
當年馬雲開創阿里巴巴,其公司比不上大型公司,但佢講過其中一個優勢就係你可以比大公司更加容易小心控制呢筆錢
其後,你要懂得利用呢筆錢去[做勢]或滾得更大,否則課金只會成為你每日上巨必要元素,咁樣你只會頭淡湯後更快玩完。

舊港巨:

我13/14年開始重玩巨商,到底如何運用呢筆錢?:

【效率為社會最需要】
當年我返到港巨時候,只係上哂千億既城同埋各大團坐擁千萬億,我就知道跑商/城收/戰商 已經唔可以賺大錢,
咁到底佢地需要D咩? 社會上近年最明顯...人最需要既.就係快,食野快,行路快,坐車要快.即食文化出現了..社會開始出現一個重要既元素....

就係 效率...巨商最要既就係線上賣點數,即買即抽

【懂得主動尋找最平利潤點數商,再利用戰術】
回巨我既第一筆錢..就係遊戲賣橙皮(點數),但當每個人都賣既時候,我點樣突圍而出?

價格首要比人便宜,我要係市埸上增加客源,就要懂得運用MARKETING既知識,利用紅海戰術..以削價消滅同業...
將同期既橙皮商 一一擊下,再將自己價格提高,1張點數數十億,錢來得快易控制,換成巨幣再賣,再買點數,差價1張可以賺10-15多億。
舊港巨狂團巨美田雪就是我其中一位大客,每星期數十張點數
換言之 呢樣就成為我既第一筆資金。

舊港巨結束後...

...
..

台巨:

【要懂得看市埸走勢】
當去到台巨,人生路不熟,但我相信一樣米養百樣人,點數已經係其一賺錢工具,
再加上,我當時認為台巨市埸未成熟,所有物品既價格絕對有上升空間,
燕尾/封書/馬尾 玩台巨第2星期已經收左海量,
有留意我既都知,只係燕尾1星期收左20多件,已經1星期賺超過400億
賺錢來源...買賣..

但我開始發現,以上幾項唔足以我成為首富

【+5套裝出現,相等港巨沖鬼賺錢,洞悉先機】
台巨一直沖鬼賺唔到錢,直到官方出左+5套裝,
岩岩出,成本只需16-17億,都唔洗,
市埸玩家收購價格45億,1套純利賺28e,玩家可用12套,每位玩家我就可以賺336e,當然市埸有外來者,
所以+5套我只作短炒,但已賺超過數千億。

有句說話好重要,

性格影響你既思想就出現你既行為.行為正正就係我同各位結果上的差異。

接觸..了解..滲入..發揮  呢句好重要,不管遊戲還是現實賺錢思維。

台巨其實要數賺錢,數都數得出幾個,

炒燕尾
+5套裝(現時都仲賺到,賺錢水位20多億,又有多少人知道?)
凶獸武(官網足足有1個多月沒出凶武,這又有多少人知道?)
祝斧武(當時聖誕黑斧2e有找,祝斧可以賣28e,又有誰會去賺呢筆錢?我相信只有我or我團既人係頭淡湯)

現在既....

...

港巨換台巨子彈,

下面會有加以說明.

新港巨:

上文都講到,你要拎最靚地段既城,開頭資金係必須,沒錯,開頭我係同幣商收既,我一直冇否認都大方表示的確係,
因為我暫時未諗到跑邊條路線可以令我有資金投下多座大城,但重點不在此,而是你要懂得利用資金去賺更大筆既錢。

二個方法,現時都有用,

1:

港換台錢,我既比例係1:14 --> 1:9   1e港換14e台   1e港換9億台
當我賺緊錢,利用港換台,將賣台錢,賺既利益14e台巨幣我純利已經係6-7e既時候,你地只懂得講我係港巨冇錢賺,要退資港巨,

呢樣就係最好既答復,我唔洗答你係咪外掛,錢其實一直都有方法賺,睇你識唔識計條數,懂唔懂得運用腦袋去計算
有留意都知道,我係第1位對換賺錢,,港巨漢陽.測試3座城.光洲....等等所有城 既 城介,全部港換台$做城介做生意,整係對換,我1日d單多到接唔哂,
魔界幻龍,你大房都同我換左230e,帳面我賺115e台巨幣,可以問問佢。

2:

幻獸武,開Ser冇耐,我係最快做幻武既一位,呢樣大家應該冇留意,我拍賣一直有分身掛緊明幻武成本封珠3粒,當時點品計返封珠5千m=1
1把武我就賣6億8888, 1日做4把,足夠我投哂20多座城有突,玩家們太單純,有人開始做幻牌,何解唔諗做幻武?
2日我已經有仁川3間,忠州2間,當時仲有傻孩子問我點解咁貴用7億收廠,呢個就係分別。

面對指控:

其實,我對指控一直視有若無,因為我認為,都玩了10多年巨商,舊港巨的人,其實一早知我咩人,

我輸過1次,就係被神域打敗,的確,外掛刷壇錢打不過,加上後期比較真實力比不上一打多位高層,
果次既比較,令我更欣賞我既對手,呢個態度所有人都要學習,我都學習緊,
打敗敵人最快既方法,就係向你既敵人學習,你先會進步,而唔係沫黑對方,咁樣只會令自己永遠都超越唔到對方,
現實你要富有,首先你唔可以仇富,一樣道理
呢次係我最失敗既1次,無好好既計劃,不自量力。

收幣商錢:

大家公然反對辱罵我/細天收幣,當你一隻手指指向我們,其實你已經3隻手指指向自己了,某版主你舊港巨/台巨有收幣,你團大房有收幣,你團員都有收幣
要對抗,其實很無力,自身都有做,何苦針鋒相對?

點數紀錄,

無放點數紀錄,敵人就會話:放左大家咪冇野講囉,
之後放左出黎又會答你:放左唔代表你冇用外掛 或者 D相都唔知係咪你,

其實多此一舉,不過細天要求,我只好放少量展示一下吧。

當然,外掛名義 幾時開始?

就係我召集:浪子回頭,古代,冷戰Toy,隨緣,
4大團圍攻滅左絕影無情既團-說好的幸福,
外掛名字就出現了。

但好奇怪,高登有人話我外掛,港巨高掛高登團既居酒屋團每星期都有幾位外掛被拍,連大行首同樣出醜,其實我再解說就沒意思,已有答案,分析要靠自己,
對方說你有,你答沒有,沒意思
事實根本唔存在,對方有如此指控,已經係冤枉,
既然冤枉,何必解釋?

各位你地要明白,如同細天所說,香港未來要靠你地後生仔,
社會已經唔同,人要與時並進,
三次革命經過,互聯網普及,與此同時,人說話變得不負責任,說話不用承擔後果,開始亂七八糟,就等於現實一樣,新聞不代表事實,要懂得過濾,
不能人云亦云,要懂得批判,更加要懂得洞悉市埸走勢,利用內外因素去幫助自己成功,
要賺錢買樓,賺非工資收入,提早財務自由,你就要懂得走在最前線,利用將來市埸上改革既大趨勢。

以上全手打文字,希望各位能理解當中意義,之後敵人的批評或抨擊,我就不會再回復了,

希望分享幫忙到大家唔係遊戲上既成功,而係現實既有所啟發.

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
自閉懶豬。情 + 1 屁王大人有冇用外掛 心照拉
9040 + 1 內容精彩

查看全部評分

回復

蛇鼠一窩既野我真係唔識
回復 支持 反對

做乜野關閉呀
唔好同我講乜野引起罵戰偏離主題呀唔該你
如果係既 點解你大佬呀 呀屁王哥呀個POST又唔拿拿林關?
仲有你個老死呀細天呀 夠哂精彩啦 又唔關呀?要求超版做野 選擇性執法喎
我仲信依家樂古既管理層架
回復 支持 反對

因為回覆內容已開始涉及罵戰,生事及冒犯內容。

在關閉的時候我已經填上關閉原因,發貼者會收到信息通知。

討論不是問題如涉及口角,引起罵戰,故意生事,我或其他管理人員絕對不容許。

要包庇的話,在發貼者發貼的時候我早已能將貼關閉或直接將發貼者禁言了。

有任何違規歡迎去投訴貼舉報,任何引起罵戰及生事,絕對不容許,有關可以留意返版規。

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
回復 支持 反對

板主本身已經係冷戰團
其他post唔見你做野?
身為板主仲幫惡棍講野
仲拎板規扮官腔
有資格做板主?

板主下 ...
魔界幻龍 發表於 2-3-2016 10:34 PM

我係唔係冷戰團既 識唔識某人 唔會影響到我點處理版務

所有違規貼我見到會做野,見到有舉報亦會處理

無既我唔會理,正如該已關閉貼子一例,開了數天我都沒任何行動。

這段時間各會員做的事早已引起各版主的關注

唔洗拎D咩黎針對我 即使換著另一位版主

亦會依版規處分
回復 支持 反對

各位眼晴雪亮既玩家請去投訴區聯署
我已經開左帖舉報依個假公濟私既版主
等管理層知道我地依啲小玩家既心聲同不滿

猖狂到鎖帖去厄殺其他人既言論自由 依家廿三條通過左喇?
回復 支持 反對

討論區係一個和平討論既地方

有什麼指證外掛或騙子的證據 當然沒有問題 我們亦會為你高亮

但當進化成罵戰鬥爭時 我們就必須阻止

廢話不多講 客觀點
回復 支持 反對

哇,睇到我好緊張呀,組合埋一齊幾好喎

一個無視天下既大房 周圍搶完城比人圍左就係到發洩,一個仲好笑,一邊係到話人掛,你大房收緊子彈呀仲

我外掛,比啲証據出黎啦,最好笑係比人封帳條友 仲好意思講我外掛 面皮幾尺長
回復 支持 反對

喂 各位n耐無上水既高手們,快啲講埋落去呀 等我笑下你地班高手吹落去
回復 支持 反對

有人將條外掛放上比GM,搞到葉B你封左,做咩呀?而家屈人開掛自己鎖左,咩感覺呀???
回復 支持 反對