打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 點評自己個人強化槍械區[點評好 重重有賞!!]

回復 508# cfjk998

講真..

m95真的要3重
因為真的太重...
而後座同連發對把槍黎講用途不大
因為你可換其他武器(甩槍)
d把槍重點:重量>彈匣,傷害(個人意見)
一般團死的話:水上飄唔錯既(通常邊行邊射)
c的話:幸運星都幾好既(因為彈太少+c厚血)
其他數值可考慮傷,重,彈3方面

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +80 收起 理由
倉井影 + 80

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 510# kelvinchm

可能有d既...
但用途不大
回復 支持 反對

回復 511# TonY乂佐助
其實我無用過錢買精密=,=
回復 支持 反對

回復 513# cfjk998

我都冇~(誤
回復 支持 反對

強化:槍械 WA2000
使用一般45個 使用精密29個 初始化全屬性 X1
個人感想
WA2000 2傷害的價值很低 打人的不說
打殭屍由傷害+1 打頭一發450 傷害+2打頭一發457
提升的幅度非常少 加上0彈 似乎無論如何都比不上金版的WA2000 因為它+8=+11

強化槍械 M14
使用一般10個 使用精密25個  使用彈匣初始X1

強化槍械 AS50
使用一般88個 使用精密56個 使用初始全屬性X2
初始化重量X2  初始化命中X1使用完美後座X2 完美彈匣X1
個人感想  將原本的+8 1傷1命1後2連3彈 AS50初始+0
因為一直等不到連發始初(6個月) 所以一升到連發我就會變回+0
+5升+6點到2次重量1次命中 直接3個完美上 +8

假設 最壞的情況是升到我不想要的(傷害,連發)
其他4種 後座.彈匣 係我想要
而當時我有命中和重量的初始
最後全部重量初用完 升不到1點後座和彈匣
所以用了3個完美

強化槍械 UTS 15
使用一般56個 使用精密25個 使用後座力初始X1
將原本4後座力降回+0後 用一般又降到+3  之後全部點到重量上 真奇怪

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
倉井影 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

很久以前用了數十個一般強化零件, 把眼鏡蛇強化得不錯, 命連二, 後一...
昨天隨便拿不足十個精密強化零件就把它弄成爆走了, 半個完美零件也沒用...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +40 收起 理由
倉井影 + 40

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 515# Charlie1012

wa...
連發就唔錯既
但冇彈匣...有d不給力
因為得12彈
對一把連發快的連追而言
彈匣相對應該要多d
如果唔係就唔夠彈射
就算有3連都晒左
m14...
d把一定要3後...
我1 2後都試過
比3後的差
我果把金m14迅疾
但都係好飄
雖然好多人話+連發好
但我覺得1~2連就夠了
金as50...你識壓槍就唔係問題
我的金as50 5後3彈
個人覺得8彈已夠用...5後就唔洗壓
uts15....
你果把魅影就唔錯既
但冇+攻
好多人都咁建議:2傷5重1連
我果把都係...用落都唔錯既
但一把散彈太低攻
一定要+傷
至於彈匣就應該唔需要連發比彈匣更有用

評分

參與人數 1樂點 +70 收起 理由
倉井影 + 70

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 516# 血映雪

3連跟5連的分別很大...
我寧願多用幾個初始、完美
我的眼鏡:3命5連
雖然有點飄
不過不錯好用
4命4連都應該不錯
不妨試試

評分

參與人數 1樂點 +60 收起 理由
倉井影 + 60

查看全部評分

回復 支持 反對

回復  Charlie1012

wa...
連發就唔錯既
但冇彈匣...有d不給力
因為得12彈
對一把連發快的連追而言
彈匣相對應該要多d
如果唔係就唔夠彈射
就算有3連都晒左
m14...
d把一定要3後...
我1 2後都試過
比3後的差
我果把金m14迅疾
但都係好飄
雖然好多人話+連發好
但我覺得1~2連就夠了
金as50...你識壓槍就唔係問題
我的金as50 5後3彈
個人覺得8彈已夠用...5後就唔洗壓
uts15....
你果把魅影就唔錯既
但冇+攻
好多人都咁建議:2傷5重1連
我果把都係...用落都唔錯既
但一把散彈太低攻
一定要+傷
至於彈匣就應該唔需要連發比彈匣更有用
TonY乂佐助 發表於 20-6-2013 13:34

WA2000最理想當然是3彈3連
但我本身最缺就係完美彈匣
我個人認為WA2000本身穩定性太高 因此傷害被限制不能超過100%
因此再強化傷害提升的幅度也是很微
但即使我現在再將傷害或後座初始 我的WA2000會變成+6
我再將佢升到+8 都只係得4份1機會會中彈匣
所以我暫時處之不理 同時我測試過WA2000開精準後最多能打11槍
不強化彈匣都勉強推到個精準

M14暫時唔理 CSO好少打一般 純粹買黎強化玩下

AS50方面 我呢把專守水而設
開精準可以打哂10發彈
不過運動戰真係唔及橫鋼 我本身都有一把
橫鋼優點係可以輕易將一排彈全部打在同一目標上
平時得7發彈都幾夠用 全部打中頭好多一般小屍都擋唔住
由其係我呢種無隼雷,電鋸 基本上AS50就係一切
所以我整左一把橫鋼一把幸運星

UTS15 都係半年前新手買BG7被逼買左番黎
有+5稱號 都不錯  可以拎黎托
但現在是+7 考慮緊用咩方式幫佢上+8