樓主: `;:{P0CHi}﹡
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 膠千dis 真面目=) 已加新對話證據*

報名不分先後
恭喜你已經入名
回復 支持 反對

bb 我 撐 爆 你
回復 支持 反對

首先,唔係無可口非,係無可厚非

無可厚非
基本解釋 :
厚:深重;非:非議,否定。 不能過分責備。  ...
211835350 發表於 3-5-2011 14:25

你做錯事都可以大條道理咁講野
唔知算唔算無可厚非呢
指說話做事雖有缺點,但還有可取之處,應予諒解。
缺點就免講了
可取之處就係大條道理 呀 唔係 係論據充足
我覺得e 點係優點來 只不過 過份自信 唔係一件好事
暗示你做錯事就要虛心接納啦
唔知對你的問題有冇解答呢?
PS:多謝 你提我錯別字
回復 支持 反對

你做錯事都可以大條道理咁講野
唔知算唔算無可厚非呢
指說話做事雖有缺點,但還有可取之處,應予諒解。
...
米米古古 發表於 3-5-2011 17:40

早就討厭佢扮晒(-)大佬咁 :lol 早就知道佢人品差(-) 再加上(-)E 件事 佢無可口非啦掛?;P

(+)Positive   (-)Negative

我睇唔出你既字入面有邊忽係想推翻句子既負面性
,只係想再加強姐,你一係就有語病,一係就係度兜緊

唔好再兜啦,你學到野就得啦-.-學海無涯呀,我自己都有野要學架

加油啦,你應該未需要咁快面對公開試

-----------------------------------------------------------------
仲有,點都好過D人分完爆昀昀果d賊贓之後上黎重申自己(係果件事上)清白啦掛

又要做__又要拎貞節牌坊,仲要夾埋部份知情人仕出黎撐場,

我呸,呢d人格先係真面目

------------------------------------------------------------

點都好,如果唔係psn未恢復服務我都無咁得閒上黎覆post(唔信既可以去睇下推交易post既次數)

恢復了,就再見了
回復 支持 反對

你一開始放隻ac比我同小願,,放完之後 角密拖到我而家..錢你就收左!! ok 我算=) ..我咪當比你玩嚕
你拖到而家..我覺得你再拖落去都吾系辦法..當初你話有齊角密我先收. 而家都比吾到我..
系咪好應該回番$1500比我地..隻ac 比番你?? 放ac比齊野 系你既責任!

你話email吾系你開.. 但yahoo個備用email系你本人msn email =)
照計你應該可以拎番個email pw 架@@

如果你仲想挽救哩件事既.. 3日之內比吾齊 角密.. 就回番$1500比我地. ac我比番你=)

至於昀昀件事.. 樑自己認左爆ac.. 點解你地仲要拖 我同占 落水?
個晚 我, 9up, 占, 婷, 樑 組左隊.. 牙占同婷就掛機吾知去左邊..
我同9up傾更電話 ..樑就系到講野話有d想爆昀昀ac
甘我就叫佢吾好.. 爆ac個名會臭哂..
牙樑就話 講下笑ja
我以為佢講笑 所以當冇事發生.. 之後都冇應過佢星夢.. 就同9up傾電話
你話我知情而吾講?
我真系吾知情.. 牙樑話講笑..如果我好認真同番昀昀講..甘咪影響到樑既影像嚕
同埋我冇講過關於同意既說話嚕!!
系哩件事上面 我冇分裝同埋一齊爆ac =)
如果你地系吾信既.. 叫牙樑 同我對質!!

至於膠千你隻ac.. 你話我爆左你隻男聖靈d 新頭 冰杖= =
你話ac pw 得我有.. 甘都系你片面之詞ja!
如果我系要爆你ac.. 點解吾等多人有你ac個陣爆? 要等你之後比人爆左魔統 我再爆聖靈?
仲要等我幫你由 130升到135 先走黎爆你ac ? 你系咪有病阿!
你估130升135 好容易架????????? 甘易你就吾會叫我幫你升拉 !!!!!!!!!!!
如果系我爆你聖靈既話..點解你魔統會同時比人爆?
我又冇你魔統ac=) 證明爆你ac個個吾系我嚕. 你有冇腦唸野架
爆你新頭冰杖值得幾多錢阿大佬?? 為左哩d垃圾而爆你ac? 你吾系同我開玩笑阿^^

回復 支持 反對

你一開始放隻ac比我同小願,,放完之後 角密拖到我而家..錢你就收左!! ok 我算=) ..我咪當比你玩嚕
你拖到而 ...
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 20:47

做樓主果然不同凡響,自己做開賊都仲可以大大聲

先re你呢part
至於昀昀件事.. 樑自己認左爆ac.. 點解你地仲要拖 我同占 落水?
個晚 我, 9up, 占, 婷, 樑 組左隊.. 牙占同婷就掛機吾知去左邊..
我同9up傾更電話 ..樑就系到講野話有d想爆昀昀ac
甘我就叫佢吾好.. 爆ac個名會臭哂..
牙樑就話 講下笑ja
我以為佢講笑 所以當冇事發生.. 之後都冇應過佢星夢.. 就同9up傾電話
你話我知情而吾講?
我真系吾知情.. 牙樑話講笑..如果我好認真同番昀昀講..甘咪影響到樑既影像嚕
同埋我冇講過關於同意既說話嚕!!
系哩件事上面 我冇分裝同埋一齊爆ac =)
如果你地系吾信既.. 叫牙樑 同我對質!!

係,當時樑係認左,不過我叫佢交番d野出黎大家唔洗見到面黑黑丫,佢自己親口話佢總共要同7個人交待
而且ac唔係佢爆,係佢交比另1個人爆

呢7個人有無你,有無占占,我就唔知啦,不過天知地知你知佢知啦可
第2至9句,都可以係你片面之詞
呢兩個月台地企係度都知你地同樑玩番埋啦,你睇下你出post果陣fb佢地幾快讚好就知啦,叫個主謀既賊出黎做證同對質?你係咪傻架?

好,到第2part
至於膠千你隻ac.. 你話我爆左你隻男聖靈d 新頭 冰杖= =
你話ac pw 得我有.. 甘都系你片面之詞ja!
如果我系要爆你ac.. 點解吾等多人有你ac個陣爆? 要等你之後比人爆左魔統 我再爆聖靈?
仲要等我幫你由 130升到135 先走黎爆你ac ? 你系咪有病阿!
你估130升135 好容易架????????? 甘易你就吾會叫我幫你升拉 !!!!!!!!!!!
如果系我爆你聖靈既話..點解你魔統會同時比人爆?
我又冇你魔統ac=) 證明爆你ac個個吾系我嚕. 你有冇腦唸野架
爆你新頭冰杖值得幾多錢阿大佬?? 為左哩d垃圾而爆你ac? 你吾系同我開玩笑阿^^

以我所知,昀昀最值錢係得d瞳,其他果d都係廢野,但有紀念價值既野,係咩,詳細我無問清楚
果陣我叫過昀昀點算損失,佢都話傷心到唔想再開再望到隻ac住,只係望左一陣就熜左隻人,總之聽聞就係乜都清晒
樑佢地連d廢野都清空晒啦,點知某堆人會唔會連呢d都唔放過架?!
你知某幾個人幾狼架啦
仲有,你覺得我係片面之詞既時候我都覺得你係

唔洗再笑啦,ac被爆係前後有4日之差
證明第1次爆ac果個人,係無魔銃既,而後來係聖靈再模仿一次

點解我咁肯定? 因為魔銃連倉都比人清埋,但聖靈無囉,兩者既行事手法十分相似,但仍有分別

------------------------------------------------------------

依家係占占自己認有份分賊贓咋wo,仲有,你果陣食飯定食乜都唔關我事啦,你做乜都可以係片面之詞啦

仲要係度話人地老女人又話西去邊又盛咁,有無尊重過人呀你地?

占占只係一隻接完賊贓仲要拎貞節牌坊既人

見到佢係度出post我真係笑左聲,呢個世界竟然可以做__都可以拎貞節牌坊

--------------------------------------------------
仲有,學你果句,你以為佢講笑,都可以係片面之詞啦
不過有d人鬼拍後尾枕,就自己講有份收賊贓出黎,收賊贓就無罪呀? 知唔知咩叫接贓呀?唔知都算啦
由占占既對話紀錄可以得知佢明知呢d係賊贓都照樣接收啦,

至於

真心無知定真心無知呢,我諗事主既朋友都心知肚明啦

好似ek話,原來d野一直都係占占度,又知道係樑分出黎既賊贓,咁佢果陣同昀昀都係相識一場丫?唔踢爆樑都應該比番人掛?唔好再兜啦,

你地有幾醜惡,相信呢度既人都睇得一清二楚
大家人格鬥平賣啦
賊嗌捉賊?

加上,
我一直都無話你兩個爆ac丫,不過有份扮蟹同分賊贓咋

岩岩先睇完場波咁快就發功

你俾1個鐘我,我就可以整番張9成9相似既圖比你啦

請記住我前面果句,愈多時間準備就證據既可信性就會降低,去報警啦你(由其數據方面既證據)

你唔好當我傻架啦

首先,我一樣可以做到你果3張圖,搞左4粒鐘先搞到3張圖?可能唔夠你果張精彩,始終你由9點幾十點整到依家,係咪先?

我都已經唔玩啦,你努力啦
回復 支持 反對

回復 86# 211835350

柒夠未.. ? 一開波樑爆人ac根本冇人知...佢爆完走尼同我地講 ??我地可以點 ??
一野踢爆佢 ??你會唔會咁樣對朋友... 我地可以同佢講咩..爆又爆左...我地當佢係朋友..緊係要扮乜都唔知'' 人有感情..就算係佢唔岩先  你都唔會咁樣對你朋友啦..??你話我拎左d裝'' ?  幾時o既事先...就算佢比左我...d裝我可以點 ??  d 裝樑o既..佢比人..放左去..冇人管到''  你地衣家係到屈我同寶知爆昀ac..冇野牙 ?? 佢話做game情果時'' 我有冇拎過佢去''咩09  功勳  正set.. 寵'' 我有冇要過 ??我唔要佢逼我要''?
我比野佢又唔要''之後佢走左去同樑一齊...我仲要理佢d野 ??佢比ac我..我開過一次幫佢升..都冇再開過''
轉過頭佢比人爆左ac屈番我 ??你唔好玩啦''我有咩對你差呢' ?  我估你唔到囉..你比人爆左...咁爆你果個係我fd..就要燒埋我地到 ??我冇星錢 我冇裝咩''??爆你果幾件裝 ?成班人唔知情就係到估估下..估下就當真...好冇笑牙...重點係..佢爆人ac果下我同寶知果d真係完全唔知情'' 你地衣家話我地爆''用下腦好冇 ??
佢爆裝d裝拎去邊放左比邊個...有邊個可以控制佢牙 ??
幫佢果d..一早叫你報警還佢公道..你地有冇 ??你係幫佢就幫埋佢報警啦..係到講廢話''
吊他 媽的   自己亂比ac人比人爆左係到吠''麻狗煩...我自問冇爆過佢ac,,對得住天地良心''
回復 支持 反對

賊贓 賊贓 賊乜狗贓   
樑有裝比d朋友. 你真係吹佢唔漲'' ? 同我地爆ac有咩關係;;
定係你同佢唔fd佢冇比你....
佢送野比人..邊d係爆番尼..邊d係佢自己...你知咩..賊贓??
亂狗咁講...昀比人爆左..佢話佢唔見左乜都得啦..我話係你爆左 ??你唔比番佢 ??
佢話比人爆左09  正s  140寵  兔紋牙..你有.你爆左牙 ?你嘔番比佢 ??

衣家係你自己放ac...唔交齊角密.. 真要講明想拎番隻ac..明係要昆人..你衣d就叫狗喇..你出發點以經係要昆人隻ac 昆人果千幾蚊...死黑衣係你..
扮正義..係邊個..你自己諗清楚係你定我啦...
回復 支持 反對

回復  211835350

柒夠未.. ? 一開波樑爆人ac根本冇人知...佢爆完走尼同我地講 ??我地可以點 ??
一 ...
jimjim3210 發表於 3-5-2011 22:15

(ps.佢係有報警,根據佢同我既對話,不過以我所知台灣警方對呢d案件,由其香港同台灣咁遠,係無能為力居多既

柒?都唔夠你地扮蟹柒掛? 係出面開完貞節牌坊既post就諗住甩身呀?
可以點? 當人地朋友就比番d裝人啦,你有能力架wo果陣

根據ek果part說話,你用呢隻賊贓瞳應該用得幾長時間架wo,昀昀3月果陣成日係台地出現架 你盲架?

原來樑係你朋友,昀昀果陣唔係你朋友呀?你咁講姐係有份包庇見朋友死不救啦?知唔知包庇罪犯係唔岩架?

仲有,你兩個唔好再發雞盲 我無話過你爆昀昀ac 我只係話你有份接賊贓同埋明知昀昀俾人爆都唔警告定佢咋

你咁做都叫對得住天地良心,利比亞政府領袖下令屠殺平民都可以拎諾貝爾和平獎啦
回復 支持 反對

賊贓 賊贓 賊乜狗贓   
樑有裝比d朋友. 你真係吹佢唔漲'' ? 同我地爆ac有咩關係;;
定係你同佢唔fd佢冇比你 ...
jimjim3210 發表於 3-5-2011 22:21

你唔好再屈埋我要分野自己獨食呀,好彩我果晚就同昀昀傾好晒數點樣盡力幫佢拎番d野姐
唔係你地又創作故事比賽架啦

你唔好要我再貼番你果句,係你地分到我有份

呢句意味,你知有部份係賊贓
關於接贓罪

1.(a) 檢控証明唔到你知情, 就一定無事. 因為無犯罪既mental element. 但係你知唔知係檢控可以用其他人既口供及環境證供去証明. (你已經認左你知啦)
1. (b) 知情,有好大機會入. 知情情況下接贓已犯接贓罪(principle offender)
1. (c) 因為一個lay person 係有義務阻止罪案發生. 亦有機會入到時aiding & abetting
by網絡上既法律post

唔信既可以報警去自首試下
同你揮定手都得啦
回復 支持 反對