樓主: `;:{P0CHi}﹡
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 膠千dis 真面目=) 已加新對話證據*

嗯嗯
為了眼前小小利益而斷送自己前途和信譽 , 值得嗎?

欺詐及勒索

(1) 任何人以欺騙手段(不論該欺騙手段 ...
愛玩樂 發表於 3-5-2011 19:08

哇@___@ 令仔你好專業阿
回復 支持 反對

雖然我識左佢幾年,佢亦都幫左我好多,但萬萬估唔到佢會咁樣..有點失望...
回復 支持 反對

睇唔出佢係d咁ga人黎 -.-
回復 支持 反對

哇@___@ 令仔你好專業阿
`;:{P0CHi}﹡ 發表於 3-5-2011 19:10

讀緊紀律部隊v_v嘻嘻
同埋,我最僧人昆人.仲要昆朋友,唔可以原諒-,-
回復 支持 反對

朋友都呃 條友真系~.~{:13_683:}{:13_683:}
回復 支持 反對

平時係到扮哂有道理咁7.7,原來昆狗黎既,對話入面係咁兜黎兜去,又唔講點解,直接D話明昆咪得囉
回復 支持 反對

嗯嗯
為了眼前小小利益而斷送自己前途和信譽 , 值得嗎?

欺詐及勒索

(1) 任何人以欺騙手段(不論該欺騙手段 ...
愛玩樂 發表於 3-5-2011 11:08

此條例於此案並不適用,所有網絡罪行絕大多數都依不誠實使用電腦條例

請參閱不誠實取用電腦條例
有犯罪或不誠實意圖而取用電腦

(1) 任何人有下述意圖或 目的 而取用電腦─

(a)  意圖犯罪(不論是在 取用電腦的 同時或 在 日後任何時間);

(b)  不誠實地意圖欺騙(不論是在 取用電腦的 同時或 在 日後任何時間);

(c)  目的 在 於使其本人或 他人不誠實地獲益(不論是在 取用電腦的 同時或 在 日後任何時間); 或

(d)  不誠實地意圖導致他人蒙受損失(不論是在 取用電腦的 同時或 在 日後任何時間), 即屬犯罪,
        一經循公訴程序定罪, 可處監禁5年。
但必須從第1款引致第(2)項才可入罪
(2) 就第(1)款而言,

“獲益”(gain) 及“損失”(loss) 的 適用範圍須解釋作不單擴及金錢或 其他財產上的 獲益或 損失,
亦擴及屬 暫時性或 永久性的 任何該等獲益或 損失; 而且─

(a)

“獲益”(gain) 包括保有已有之物的 獲益, 以及取得未有之物的 獲益; 及

(b)

“損失”(loss) 包括沒有取得可得之物的 損失, 以及失去已有之物的 損失。 (由1993年第23號第5條增補)

覆番寶之,你認為我犯法即管報警吧,唔係報左警咩?
即管來吧,收ac者無因呢件事受到因我可能會爆ac既任何金錢損失,
我由此至終都話email唔係我手上,你無法證明我有方法令到收ac者會被我爆ac又蒙受損失
你點告都告我唔入,你要有辦法證明我有呢個pw至得,無既話,你點告我都無用
我無,就無法令到對方既ac被爆從而有意圖獲益或意圖令對方損失

大把人收過我野,包括你講既事主,佢收過我大量裝,有晒入數紀錄,

要熟刑事罪行條例,我熟過你

仲有,你見我都唔玩,你慢慢嘈飽佢,我無犯法你點報警都鋤我唔入
回復 支持 反對

支持寶之0.0~~~
回復 支持 反對

此條例於此案並不適用,所有網絡罪行絕大多數都依不誠實使用電腦條例

請參閱不誠實取用電腦條例
有犯罪 ...
211835350 發表於 3-5-2011 19:22

條例我都係搵出黎
如果你覺得真係無問題既 , 請繼續 ^^

你告得我入咩? 即管來吧,收ac者無因呢件事受到因我可能會爆ac既任何金錢損失
我由此至終都話email唔係我手上,你無法證明我有方法令到收ac者會被我爆ac又蒙受損失
你點告都告我唔入,你要有辦法證明我有呢個pw至得,無既話,你點告我都無用
我無,就無法令到對方既ac被爆從而有意圖獲益或意圖令對方損失

大把人收過我野,包括你講既事主,佢收過我大量裝,有晒入數紀錄,

你呢段野....;)   good,至少大家可以清楚你係個咩人;)
回復 支持 反對

條例我都係搵出黎
如果你覺得真係無問題既 , 請繼續 ^^
愛玩樂 發表於 3-5-2011 11:25

梗係無問題 請參閱過往絕大多數此類別的案例

我睇呢類case唔會比你小
回復 支持 反對